10 Юли 2020петък19:04 ч.

Широка вилица за тънка талия

/ брой: 167

автор:Аида Паникян

visibility 542

Големите хапки водели до по-малко консумация на храна, твърдят специалисти. Хората, които се хранят с по-широки вилици, ядат по-малко, установи изследване на учени от университета на щата Юта, цитирано от сайта "Сайънс дейли". Досега се считаше, че големите порции означават и по-голяма злоупотреба с калориите. Но последните проучвания на американски изследователи подсказват, че големите хапки водят до по-малка крайна консумация.
Екипът на Арул Мишра изследвал хранителните навици на посетителите на популярен италиански ресторант. Изследователите им предлагали два комплекта вилици - с голям и по-малък размер.
Когато клиентите разделяли храната на по-едри хапки заради големите прибори, се оказало, че общата им консумация е по-малка, отколкото с малките.
Изследователите променяли количеството предлагана храна на тестваната група. Когато блюдото било препълнено, клиентите с по-малки вилици имали склонност да го изядат докрай, докато тези с по-големите оставяли остатъци.
При малките порции размерът на приборите не оказвал влияние върху количеството консумирана храна.

ЕП окончателно прие пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 220

/ брой: 130

Търговията на дребно с рекорден спад през май

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 130

Зърнената реколта най-слаба от десетилетия

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 130

Турция обяви "Св. София" за джамия

автор:Дума

visibility 52

Don't touch Our Gladstone!*

автор:Велислава Дърева

visibility 403

/ брой: 130

Ще бъде ли реабилитиран Оруел?

автор:Мирослав Попов

visibility 367

/ брой: 130

Датата

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 130

В ход е откровен прокурорски преврат

автор:Дума

visibility 1026

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ