20 Април 2024събота06:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Широка вилица за тънка талия

/ брой: 167

автор:Аида Паникян

visibility 911

Големите хапки водели до по-малко консумация на храна, твърдят специалисти. Хората, които се хранят с по-широки вилици, ядат по-малко, установи изследване на учени от университета на щата Юта, цитирано от сайта "Сайънс дейли". Досега се считаше, че големите порции означават и по-голяма злоупотреба с калориите. Но последните проучвания на американски изследователи подсказват, че големите хапки водят до по-малка крайна консумация.
Екипът на Арул Мишра изследвал хранителните навици на посетителите на популярен италиански ресторант. Изследователите им предлагали два комплекта вилици - с голям и по-малък размер.
Когато клиентите разделяли храната на по-едри хапки заради големите прибори, се оказало, че общата им консумация е по-малка, отколкото с малките.
Изследователите променяли количеството предлагана храна на тестваната група. Когато блюдото било препълнено, клиентите с по-малки вилици имали склонност да го изядат докрай, докато тези с по-големите оставяли остатъци.
При малките порции размерът на приборите не оказвал влияние върху количеството консумирана храна.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ