18 Юни 2024вторник14:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Руска кухня Пилета в гърненца по московски

/ брой: 96

visibility 63

В стара Русия дълго време не са били известни много от съвременните продукти като картофи, домати, царевица, ориз. Същевременно, чужденците са отбелязвали, че руската трапеза е била най-богатата в света. Ястията от руската кухня не изискват специални знания и екзотични продукти, но... е нужен голям опит.

Ще са ни нужни:
3 пилета, 400 г. пресни манатарки, 1-2 глави лук, 2 с.л. бяло брашно, 400 г. подквасена сметана, 300 г. течна сметана, 200 г. тесто с яйце, мляко и масло за направата на капачета, копър, сол на вкус

Начин на приготвяне
Почистените отвътре и отвън пилета разрежете на четири парчета. Нарежете лука на кръгчета, гъбите на малки парченца, сложете всичко в дълбок тиган и добре ги изпържете с масло. След това изпържете в масло от всички страни и осолените парчета пиле. Разпределете всичко в огнеупорни гърненца, а в тигана, където пържихте, сипете брашно, пасирайте го, добавете подквасената и течната сметана и дръжте на огъня до сгъстяване на сместта. Нарежете на ситно копъра, смесете го със соса и залейте с тази смес пилетата в гърненцата. Закрийте отворите на гърненцата с тестени капачета. Отгоре може да доукрасите с фигурки от тесто. Пробийте капачета на няколко места с нож, за да може парата да излиза. Сложете гърненцата в загрята фурна за 45-50 минути. Сервирайте ястието горещо, направо с гърненцата. Вместо пилета, може да използвате млада кокошка. В този случай, преди да я изпържите, я варете във вряща вода 10 минути.
Готвач Юс
 

Канят се да забранят най-старите коли у нас

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 113

Енергийният министър обещава под 1,5% поскъпване на тока

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 113

Реконструират Бетонния мост в Пловдив за 6 месеца

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 113

Експерт: Докладът ще каже, че не сме готови за еврото

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 113

НАТО иска още ядрени оръжия в готовност

автор:Дума

visibility 305

/ брой: 113

Визита на Путин в Ханой скара САЩ и Виетнам

автор:Дума

visibility 320

/ брой: 113

Нетаняху разпусна военновременния кабинет

автор:Дума

visibility 298

/ брой: 113

ООН: Светът се проваля в битката с бедността

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 113

Екощуротии

автор:Мая Йовановска

visibility 284

/ брой: 113

Пламъкът, който продължава да гори

автор:Евгений Белий

visibility 309

/ брой: 113

Нови "ценности"

автор:Таня Глухчева

visibility 283

/ брой: 113

Социално инженерство

/ брой: 113

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ