28 Септември 2024събота01:08 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Руска кухня Пилета в гърненца по московски

/ брой: 96

visibility 115

В стара Русия дълго време не са били известни много от съвременните продукти като картофи, домати, царевица, ориз. Същевременно, чужденците са отбелязвали, че руската трапеза е била най-богатата в света. Ястията от руската кухня не изискват специални знания и екзотични продукти, но... е нужен голям опит.

Ще са ни нужни:
3 пилета, 400 г. пресни манатарки, 1-2 глави лук, 2 с.л. бяло брашно, 400 г. подквасена сметана, 300 г. течна сметана, 200 г. тесто с яйце, мляко и масло за направата на капачета, копър, сол на вкус

Начин на приготвяне
Почистените отвътре и отвън пилета разрежете на четири парчета. Нарежете лука на кръгчета, гъбите на малки парченца, сложете всичко в дълбок тиган и добре ги изпържете с масло. След това изпържете в масло от всички страни и осолените парчета пиле. Разпределете всичко в огнеупорни гърненца, а в тигана, където пържихте, сипете брашно, пасирайте го, добавете подквасената и течната сметана и дръжте на огъня до сгъстяване на сместта. Нарежете на ситно копъра, смесете го със соса и залейте с тази смес пилетата в гърненцата. Закрийте отворите на гърненцата с тестени капачета. Отгоре може да доукрасите с фигурки от тесто. Пробийте капачета на няколко места с нож, за да може парата да излиза. Сложете гърненцата в загрята фурна за 45-50 минути. Сервирайте ястието горещо, направо с гърненцата. Вместо пилета, може да използвате млада кокошка. В този случай, преди да я изпържите, я варете във вряща вода 10 минути.
Готвач Юс
 

58% от българите печелят колкото за разходи

автор:Дума

visibility 931

/ брой: 184

Плоският данък е по-изгоден за богатите

автор:Дума

visibility 1177

/ брой: 184

Забраняват да си продаваме колата на части

автор:Дума

visibility 972

/ брой: 184

Такситата с двойна тарифа по празниците

автор:Дума

visibility 1078

/ брой: 184

ЕС започва преговори с Албания за членство

автор:Дума

visibility 1126

/ брой: 184

Русия променя ядрената си доктрина

автор:Дума

visibility 1356

/ брой: 184

Призив за край на огъня между Израел и Ливан

автор:Дума

visibility 1306

/ брой: 184

Накратко

автор:Дума

visibility 2746

/ брой: 184

Кметът-бомба

автор:Александър Симов

visibility 2108

/ брой: 184

Линията на осъдените души

автор:Барбара Пейчинова

visibility 1332

/ брой: 184

За колко ни оценяват

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1321

/ брой: 184

Глобалният мир е пред безпрецедентна заплаха

автор:Дума

visibility 1218

/ брой: 184

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ