20 Октомври 2024неделя19:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Руска кухня Пилета в гърненца по московски

/ брой: 96

visibility 122

В стара Русия дълго време не са били известни много от съвременните продукти като картофи, домати, царевица, ориз. Същевременно, чужденците са отбелязвали, че руската трапеза е била най-богатата в света. Ястията от руската кухня не изискват специални знания и екзотични продукти, но... е нужен голям опит.

Ще са ни нужни:
3 пилета, 400 г. пресни манатарки, 1-2 глави лук, 2 с.л. бяло брашно, 400 г. подквасена сметана, 300 г. течна сметана, 200 г. тесто с яйце, мляко и масло за направата на капачета, копър, сол на вкус

Начин на приготвяне
Почистените отвътре и отвън пилета разрежете на четири парчета. Нарежете лука на кръгчета, гъбите на малки парченца, сложете всичко в дълбок тиган и добре ги изпържете с масло. След това изпържете в масло от всички страни и осолените парчета пиле. Разпределете всичко в огнеупорни гърненца, а в тигана, където пържихте, сипете брашно, пасирайте го, добавете подквасената и течната сметана и дръжте на огъня до сгъстяване на сместта. Нарежете на ситно копъра, смесете го със соса и залейте с тази смес пилетата в гърненцата. Закрийте отворите на гърненцата с тестени капачета. Отгоре може да доукрасите с фигурки от тесто. Пробийте капачета на няколко места с нож, за да може парата да излиза. Сложете гърненцата в загрята фурна за 45-50 минути. Сервирайте ястието горещо, направо с гърненцата. Вместо пилета, може да използвате млада кокошка. В този случай, преди да я изпържите, я варете във вряща вода 10 минути.
Готвач Юс
 

Чуждите инвестиции се сринаха със 77% за година

автор:Дума

visibility 2052

/ брой: 199

Завършването на първия лот от "Хемус" се отлага

автор:Дума

visibility 2077

/ брой: 199

61% от питейната вода у нас се губи

автор:Дума

visibility 2756

/ брой: 198

Планът на Зеленски удари на камък в НАТО

автор:Дума

visibility 2114

/ брой: 199

Атина против двустранните мигрантски споразумения

автор:Дума

visibility 2063

/ брой: 199

София и Скопие ще строят Коридор №8

автор:Дума

visibility 2349

/ брой: 199

Аржентина и България заедно на Антарктида

автор:Таня Глухчева

visibility 2294

/ брой: 199

Безсрамие!

автор:Мая Йовановска

visibility 2829

/ брой: 199

Мутра „спасител“

автор:Юри Михалков

visibility 2505

/ брой: 199

100 решения за България

автор:Дума

visibility 2159

/ брой: 199

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ