15 Юни 2024събота04:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Руска кухня Пилета в гърненца по московски

/ брой: 96

visibility 61

В стара Русия дълго време не са били известни много от съвременните продукти като картофи, домати, царевица, ориз. Същевременно, чужденците са отбелязвали, че руската трапеза е била най-богатата в света. Ястията от руската кухня не изискват специални знания и екзотични продукти, но... е нужен голям опит.

Ще са ни нужни:
3 пилета, 400 г. пресни манатарки, 1-2 глави лук, 2 с.л. бяло брашно, 400 г. подквасена сметана, 300 г. течна сметана, 200 г. тесто с яйце, мляко и масло за направата на капачета, копър, сол на вкус

Начин на приготвяне
Почистените отвътре и отвън пилета разрежете на четири парчета. Нарежете лука на кръгчета, гъбите на малки парченца, сложете всичко в дълбок тиган и добре ги изпържете с масло. След това изпържете в масло от всички страни и осолените парчета пиле. Разпределете всичко в огнеупорни гърненца, а в тигана, където пържихте, сипете брашно, пасирайте го, добавете подквасената и течната сметана и дръжте на огъня до сгъстяване на сместта. Нарежете на ситно копъра, смесете го със соса и залейте с тази смес пилетата в гърненцата. Закрийте отворите на гърненцата с тестени капачета. Отгоре може да доукрасите с фигурки от тесто. Пробийте капачета на няколко места с нож, за да може парата да излиза. Сложете гърненцата в загрята фурна за 45-50 минути. Сервирайте ястието горещо, направо с гърненцата. Вместо пилета, може да използвате млада кокошка. В този случай, преди да я изпържите, я варете във вряща вода 10 минути.
Готвач Юс
 

Едното платно на "Струма" ще е извън дефилето

автор:Дума

visibility 412

/ брой: 111

Произвеждаме все по-малко плодове

автор:Дума

visibility 342

/ брой: 111

Задава се голям излишък на петрол

автор:Дума

visibility 361

/ брой: 111

Пускат еднодневна винетка за леките коли

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 111

71% недоволни от управлението на Шолц

автор:Дума

visibility 395

/ брой: 111

Сенатът в Аржентина одобри плана на Милей

автор:Дума

visibility 389

/ брой: 111

Макрон призова леви и десни да се обединят

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 111

Масов бой в италианския парламент

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 111

Не давайте партията на търговците

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 111

Трябва ни управление на широка основа

автор:

visibility 352

/ брой: 111

БСП е жертва на структурите си

visibility 413

/ брой: 111

Конференция за мир или "път към нищото"

автор:Таня Глухчева

visibility 376

/ брой: 111

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ