19 Януари 2022сряда16:32 ч.

ново:

Румен Радев и Илияна Йотова положиха клетва *** Кирил Петков: Визита в Скопие беше огромен успех *** Кристиан Вигенин: Днес България навлиза в нов етап от своето развитие *** Строителите на магистрала „Европа“ ще бъдат глобени *** 11181 са новите случаи на коронавирус Румен Радев и Илияна Йотова положиха клетва *** Кирил Петков: Визита в Скопие беше огромен успех *** Кристиан Вигенин: Днес България навлиза в нов етап от своето развитие *** Строителите на магистрала „Европа“ ще бъдат глобени *** 11181 са новите случаи на коронавирус

По ирония на съдбата

/ брой: 97

автор:Лозан Такев

visibility 1124

На предишните парламентарни избори се явиха 18 партии от регистрираните 20... Влязоха шест. В 40-ото Обикновено народно събрание от регистрираните 22 партии влязоха рекордно седем партии в парламента... През 2001 година са регистрирани 65, но реално са останали 36. И места спечелиха само 4 формации - НДСВ, ОДС, Коалиция на България и ДПС.
Сега се регистрираха над 70 партии. До жребия достигнаха 38 партии и 7 коалиции - общо 45 формации. И при неособено активно гласуване вотът ще задоволи най-много четири-пет формации... 45 и пет от тях. По ирония на съдбата с едно намигване ще прокоментирам като лозанки някои обяснения.
 Първият номер се падна на "Нова алтернатива". И това ако не е ирония на съдбата и жребия?! Ами номер 45? Под номер 45 ще се яви Съюзът на комунистите. 45 и комунистите у нас имат странно изживявяне... Но понеже вече 23 години стигат, вече не пеем "45 години стигат"...
 А как са се подредили под номер 4 и номер 5, а? Под номер четири е "Национален фронт за спасение на България". Следва го Коалиция за България, които искат да върнат България на хората... Не е ли също зов за спасение на България? Добре, ще върнем България на хората, което означава и да върнем хората си в България, които непрекъснато изтичат на север, на запад и на юг...
17 мига от пролетта през май ще бъдат и 17 мига за реда, законността и справедливостта на Яне Янев. Сега да го видим!
А партията на гражданите и на гражданката Миглена Кунева под номер 33 не извиква ли и филма "Една жена на 33" на Христо Христов? Ами Средната европейска класа? Под номер 22. Също като параграф 22...
Каква ирония на съдбата... ПП ГЕРБ спечели номер 15. Ще бъде немилостиво, ако им припишем и подобна класация след всичко, което ни причиниха - на младите, на пенсионерите, на замразените минимално заплатени, на подслушваните, на протестиращите, на самозапалилите се и изгорели и т.н.
И все пак като че ли петицата най-много ми допада и приляга... Дано само не предопредели една бъдеща петорна коалиция в управлението на страната след 12 май!
Няма да е лесно. Но по-трудно и непростимо ще е, ако се сбъднат пожеланията на Божидар Димитров и на Йордан Соколов да оставим България на номер 15 и в следващите три-четири години. Да доопустошат всичко останало от земята земен рай.

  
 

Скопие прие наше искане за името си

автор:Дума

visibility 372

/ брой: 12

Шефът на ЦРУ посетил Украйна

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 12

Роберта Мецола е новият председател на ЕП

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 12

Турция променя името си

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 12

Барабар Петко с мъжете

автор:Дума

visibility 385

/ брой: 12

Културата остава след бурите

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 12

Политически димки

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 12

Вяра Емилова: ДУМА трябва да бъде стандарт за левия печат

автор:Дума

visibility 756

/ брой: 12

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ