17 Юли 2025четвъртък17:52 ч.

Хлябът - полезен или вреден?

/ брой: 85

автор:Дума

visibility 715

Сергей Агапкин, лекар и телевизионен водещ, се опитва да опровергае известен мит за хляба в предаването "За най-важното". По неговите думи той е вреден само за хората с алергии към глутен или пшеничен протеин. Глутенът е демонизирано вещество, а всъщност това е просто протеин, намиращ се в пшеницата. В продължение на хиляди години хората са приемали пълнозърнеста пшеница под формата на брашно и за 90 процента от тях хлябът е безвреден. 

Някои са алергични към глутен, затова той не е подходящ за тях, но за всички останали е напълно приемлив. Експертът посочва, че е важно, ако нямаме здравословни проблеми, да си хапваме от всичко. Разбира се, високото съдържание на въглехидрати не прави хляба перфектен за диети, но една филия на няколко дни няма никому да навреди. Дори ще ни зареди с енергия.

Средствата по ПВУ за саниране са спасени

автор:Дума

visibility 458

/ брой: 130

Словакия пак блокира санкции срещу Русия

автор:Дума

visibility 412

/ брой: 130

Джорджеску остава под съдебен контрол

автор:Дума

visibility 442

/ брой: 130

Париж отменя два официални празника

автор:Дума

visibility 459

/ брой: 130

Пекин стопля отношенията с Брюксел

автор:Дума

visibility 438

/ брой: 130

Възможности

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 130

Ах, леглото

автор:Аида Паникян

visibility 369

/ брой: 130

Пълен батак при хранилището за ядрени отпадъци

visibility 436

/ брой: 130

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ