23 Октомври 2025четвъртък03:22 ч.

Хлябът - полезен или вреден?

/ брой: 85

автор:Дума

visibility 779

Сергей Агапкин, лекар и телевизионен водещ, се опитва да опровергае известен мит за хляба в предаването "За най-важното". По неговите думи той е вреден само за хората с алергии към глутен или пшеничен протеин. Глутенът е демонизирано вещество, а всъщност това е просто протеин, намиращ се в пшеницата. В продължение на хиляди години хората са приемали пълнозърнеста пшеница под формата на брашно и за 90 процента от тях хлябът е безвреден. 

Някои са алергични към глутен, затова той не е подходящ за тях, но за всички останали е напълно приемлив. Експертът посочва, че е важно, ако нямаме здравословни проблеми, да си хапваме от всичко. Разбира се, високото съдържание на въглехидрати не прави хляба перфектен за диети, но една филия на няколко дни няма никому да навреди. Дори ще ни зареди с енергия.

Такситата в София поскъпват с 18,6%

автор:Дума

visibility 2733

/ брой: 197

Бюджетният дефицит на България стигна 3% през 2024 г.

автор:Дума

visibility 2728

/ брой: 197

Търсенето на жилища изпреварва предлагането

автор:Дума

visibility 2941

/ брой: 197

45% от чиновниците у нас обядват за над 10 лв.

автор:Дума

visibility 2667

/ брой: 197

Кремъл: Няма дата за среща Путин - Тръмп

автор:Дума

visibility 2810

/ брой: 197

Австрия и Швеция засилват мерките срещу мигрантите

автор:Дума

visibility 3092

/ брой: 197

Испания възобнови дебата за смяната на часа

автор:Дума

visibility 2855

/ брой: 197

Колумбия отзова посланика си в САЩ

автор:Дума

visibility 3006

/ брой: 197

Пиротехника

автор:Александър Симов

visibility 2512

/ брой: 197

Голямата картина

visibility 2675

/ брой: 197

Предсказуем резултат

visibility 2653

/ брой: 197

Младите гласове за пътя на България

автор:Дума

visibility 2784

/ брой: 197

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ