16 Септември 2025вторник15:08 ч.

Хлябът - полезен или вреден?

/ брой: 85

автор:Дума

visibility 758

Сергей Агапкин, лекар и телевизионен водещ, се опитва да опровергае известен мит за хляба в предаването "За най-важното". По неговите думи той е вреден само за хората с алергии към глутен или пшеничен протеин. Глутенът е демонизирано вещество, а всъщност това е просто протеин, намиращ се в пшеницата. В продължение на хиляди години хората са приемали пълнозърнеста пшеница под формата на брашно и за 90 процента от тях хлябът е безвреден. 

Някои са алергични към глутен, затова той не е подходящ за тях, но за всички останали е напълно приемлив. Експертът посочва, че е важно, ако нямаме здравословни проблеми, да си хапваме от всичко. Разбира се, високото съдържание на въглехидрати не прави хляба перфектен за диети, но една филия на няколко дни няма никому да навреди. Дори ще ни зареди с енергия.

Българинът прави неразумни инвестиции преди еврото

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 172

БДЖ с намаления за ученици и студенти

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 172

Годишната инфлация се задържа на 5,3 на сто

автор:Дума

visibility 349

/ брой: 172

Банкнотите в обращение у нас намаляват с 9%

автор:Дума

visibility 349

/ брой: 172

Отново бум на нелегални мигранти

автор:Дума

visibility 361

/ брой: 172

Работещи и пенсионери в Гърция с повече пари

автор:Дума

visibility 390

/ брой: 172

Тръмп шокиран от "меките" санкции

автор:Дума

visibility 398

/ брой: 172

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 172

Военни комикси

автор:Александър Симов

visibility 359

/ брой: 172

Парите на инвалидите

visibility 389

/ брой: 172

Къде е реалното производство?

автор:Гарабед Минасян

visibility 383

/ брой: 172

Ще събарят ли старите панелки за нови жилища?

visibility 417

/ брой: 172

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ