19 Юли 2025събота22:42 ч.

Хлябът - полезен или вреден?

/ брой: 85

автор:Дума

visibility 719

Сергей Агапкин, лекар и телевизионен водещ, се опитва да опровергае известен мит за хляба в предаването "За най-важното". По неговите думи той е вреден само за хората с алергии към глутен или пшеничен протеин. Глутенът е демонизирано вещество, а всъщност това е просто протеин, намиращ се в пшеницата. В продължение на хиляди години хората са приемали пълнозърнеста пшеница под формата на брашно и за 90 процента от тях хлябът е безвреден. 

Някои са алергични към глутен, затова той не е подходящ за тях, но за всички останали е напълно приемлив. Експертът посочва, че е важно, ако нямаме здравословни проблеми, да си хапваме от всичко. Разбира се, високото съдържание на въглехидрати не прави хляба перфектен за диети, но една филия на няколко дни няма никому да навреди. Дори ще ни зареди с енергия.

С 14% повече са банкрутите на фирми у нас

автор:Дума

visibility 6385

/ брой: 131

Чуждите инвестиции нарастват с 47 на сто

автор:Дума

visibility 6060

/ брой: 131

Сред първите в ЕС сме по поскъпване на имотите

автор:Дума

visibility 7309

/ брой: 131

Испания има полза от мигрантите

автор:Дума

visibility 6763

/ брой: 131

Украйна ще мобилизира и мъже над 60 години

автор:Дума

visibility 6445

/ брой: 131

Четири държави отказаха да купуват оръжие от САЩ

автор:Дума

visibility 6526

/ брой: 131

Накратко

автор:Дума

visibility 6328

/ брой: 131

Касапинът на протест

автор:Александър Симов

visibility 6514

/ брой: 131

Трагедията мигранти

автор:Таня Глухчева

visibility 6727

/ брой: 131

Силата на корените ни вдъхновява

автор:Ина Михайлова

visibility 7153

/ брой: 131

За какво ЕС ще изхарчи 2 трилиона евро... Евентуално

автор:Дума

visibility 6711

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ