20 Ноември 2025четвъртък20:12 ч.

АБОНАМЕНТ:

АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ за 2026 година. Можете да се абонирате в: „Български пощи“ АД до 15 декември 2025 г., „Доби прес“ ЕООД до 28 декември 2025 г., в редакцията на вестника до 20 декември 2025 г. Каталожен номер 6. Цени: 12 месеца - 149 € / 291,42 лв., 6 месеца - 75 € / 146,69 лв., 3 месеца - 40 € / 78,23 лв., 1 месец - 14 € / 27,38 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ за 2026 година. Можете да се абонирате в: „Български пощи“ АД до 15 декември 2025 г., „Доби прес“ ЕООД до 28 декември 2025 г., в редакцията на вестника до 20 декември 2025 г. Каталожен номер 6. Цени: 12 месеца - 149 € / 291,42 лв., 6 месеца - 75 € / 146,69 лв., 3 месеца - 40 € / 78,23 лв., 1 месец - 14 € / 27,38 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg

Гордън Рамзи скочи от вертолет за миди

Поредицата за приключенията на известния кулинар ще се излъчи в България и в още 171 държави на 42 езика

/ брой: 123

автор:Дума

visibility 1942

Известният шеф-готвач Гордън Рамзи скочи от хеликоптер във високи вълни, за да събира миди по крайбрежието на Южна Африка. Прочутият кулинар също така рискува живота и крайниците си, като участва в традиционно състезание с бикове в отдалечено оризово поле в Западна Суматра. Знае се още, че се гмурна смело сред скали в бурните води на Тасмания за гигантски лангусти. Разучава и индонезийска пещерна система, населена с прилепи, в търсене на гигантски скариди. Отправи се и на пътешествие с АТВ през опасните и кални затънтени пътища на Луизиана, за да събере свежа зеленина и да улови американски жаби бик и сладководни раци. Хвърли се и в ледените води на Норвегия, за да открие богатството от съставки, които се намират във фиордите. Бори се и с 3-метровите вълни, за да лови риба, като използва традиционни техники от Южна Индия, тоест 90-килограмова мрежа в открито море.

Всички тези, а и много други приключения ще видят зрителите на втория сезон на "Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател", който ще бъде излъчен премиерно по National Geographic през септември. Готвачът пътешества в Тасмания, Южна Африка, Индонезия, Луизиана, Норвегия, Индия и Гвиана в неуморно преследване на кулинарно вдъхновение. Поредицата ще бъде излъчена в общо 172 държави на 43 езика, включително и в България. Така зрителите ще имат шанс да проследят вълнуващите случки с Рамзи, който опознава различни култури чрез тяхната храна.

"Този сезон изследваме седем нови региона, всеки от които с много различни кулинарни обичаи и история", разкри Гордън. И допълни: "Имахме възможност да се учим от местните жители и да чуем техните истории. Това ни позволява да добием по-задълбочен опит и разбиране за света около нас." 

За повече информация:

www.natgeotv.com

https://www.facebook.com/NatGeoBulgaria

www.gordonramsay.com

Банкоматите спират за 2-3 часа в нощта на Нова година

автор:Дума

visibility 760

/ брой: 218

"Лукойл" настоява да продаде международните си активи накуп

автор:Дума

visibility 779

/ брой: 218

Предлагат таван на публичните разходи през бюджета

автор:Дума

visibility 663

/ брой: 218

Русия нанесе масиран удар по Западна Украйна

автор:Дума

visibility 666

/ брой: 218

Саудитска Арабия с нов статут от САЩ

автор:Дума

visibility 641

/ брой: 218

15 убити при удар на Израел в Ливан

автор:Дума

visibility 705

/ брой: 218

Принуждават Мадуро да се оттегли

автор:Дума

visibility 751

/ брой: 218

Две трасета на войната

автор:Юри Михалков

visibility 811

/ брой: 218

Забраните и цензурата

visibility 700

/ брой: 218

Феномен, какъвто световната военна история не познава

visibility 753

/ брой: 218

Румъния увеличава вноса на ток, у нас ТЕЦ спасяват положението

visibility 735

/ брой: 218

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ