28 Март 2024четвъртък12:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гордън Рамзи скочи от вертолет за миди

Поредицата за приключенията на известния кулинар ще се излъчи в България и в още 171 държави на 42 езика

/ брой: 123

автор:Дума

visibility 1096

Известният шеф-готвач Гордън Рамзи скочи от хеликоптер във високи вълни, за да събира миди по крайбрежието на Южна Африка. Прочутият кулинар също така рискува живота и крайниците си, като участва в традиционно състезание с бикове в отдалечено оризово поле в Западна Суматра. Знае се още, че се гмурна смело сред скали в бурните води на Тасмания за гигантски лангусти. Разучава и индонезийска пещерна система, населена с прилепи, в търсене на гигантски скариди. Отправи се и на пътешествие с АТВ през опасните и кални затънтени пътища на Луизиана, за да събере свежа зеленина и да улови американски жаби бик и сладководни раци. Хвърли се и в ледените води на Норвегия, за да открие богатството от съставки, които се намират във фиордите. Бори се и с 3-метровите вълни, за да лови риба, като използва традиционни техники от Южна Индия, тоест 90-килограмова мрежа в открито море.

Всички тези, а и много други приключения ще видят зрителите на втория сезон на "Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател", който ще бъде излъчен премиерно по National Geographic през септември. Готвачът пътешества в Тасмания, Южна Африка, Индонезия, Луизиана, Норвегия, Индия и Гвиана в неуморно преследване на кулинарно вдъхновение. Поредицата ще бъде излъчена в общо 172 държави на 43 езика, включително и в България. Така зрителите ще имат шанс да проследят вълнуващите случки с Рамзи, който опознава различни култури чрез тяхната храна.

"Този сезон изследваме седем нови региона, всеки от които с много различни кулинарни обичаи и история", разкри Гордън. И допълни: "Имахме възможност да се учим от местните жители и да чуем техните истории. Това ни позволява да добием по-задълбочен опит и разбиране за света около нас." 

За повече информация:

www.natgeotv.com

https://www.facebook.com/NatGeoBulgaria

www.gordonramsay.com

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 144

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 164

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ