24 Октомври 2020събота10:16 ч.

Глигани по шосетата

Лов на диви свине с мотоциклет

/ брой: 243

автор:Дума

visibility 877

В нашия малък градец ловците преживяха събитие, което даде повод за немалко смях и закачки.
В края на октомври в града ни става седмичен панаир, тази година завършил със страшна буря, която събори всички палатки и изпотроши доста стъклени и порцеланови изделия.
Един глиган, откъснал се Бог знай откъде, тежък около 140 кг, дошъл и той да види панаира, но нали хората са лоши, забелязват го и го подгонват.
Мотоциклетистът Стою Бонев, този, който прави "салтомортале по стената на смъртта", поставя на мотоциклета си един панаирджия, въоръжен с нож, и започва луда гонитба по нещастното животно из Новопазарско и с. Плисковски ниви.
Глиганът, за да избегне нещастието, се скрива в развалините на първата българска столица "Плиска", но и тук не го оставят на спокойствие.
На мотоциклета - вместо въоръжения с нож панаирджия - се качва пазачът на развалините бай Тодор с неговата бойна пушка и почва ново гонене, докато нещастното животно бива повалено мъртво от два куршума.
Убитият глиган бе докаран с автомобил в Нови пазар, където всички ловци отидоха да го видят и се запознаят с особеностите му, зер досега не са виждали подобно нещо. А когато животното бе одрано, повторно се намериха там, за да си изпросят по къс месо, та да могат да се похвалят на другари от околията, че са яли и те месо от дива свиня.
Всичко това, другари ловци, не е измислица, а самата истина.

Дописник: Руси Русев
Бележка на автора на страницата: Вярваме, вярваме. Но, като благодарим за дописката, обръщаме внимание, че както на панаирджията с ножа, така също на бай Стою Бонев и пазача с бойната пушка трябва да се състави акт по чл.17 и чл.80 от Закона за лова, а мотоциклетът и други оръжия да се конфискуват...

Списание "Ловец" бр 1, 1940 г.  

От неделя спим с час повече

автор:Дума

visibility 41

Слънчева събота, температури до 26 градуса

автор:Дума

visibility 87

1589 са новите случаи на коронавирус

автор:Дума

visibility 100

Детските надбавки - само предизборно

автор:Дума

visibility 707

/ брой: 202

Ремонтът на жилище може да спести до 200 лв. от налога

автор:Дума

visibility 371

/ брой: 202

Държавата ще покрие част от данъка на таксиджиите

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 202

Кирил Ананиев очаква 3% спад на БВП

автор:Дума

visibility 419

/ брой: 201

За едни хранилка, за други - бесилка

автор:Павлета Давидова

visibility 622

/ брой: 202

България се кълчи на американския пилон

автор:Юри Михалков

visibility 880

/ брой: 202

Изборите в Северен Кипър и геополитиката

автор:Зорница Илиева

visibility 407

/ брой: 202

Датата

автор:Дума

visibility 289

/ брой: 202

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ