16 Декември 2019понеделник12:19 ч.

Безсилие

/ брой: 223

автор:Мая Йовановска

visibility 445

В един телевизор министърът на транспорта Росен Желязков кърши пръсти, че пътниците били прави, дето са недоволни от закъсненията на влаковете. И той, министър вече повече от година, който обяви за приоритет в работата си подобряването на жп превозите, се извинявал на пътниците. Известява ги обаче, че закъсненията щели да продължат до средата на следващата година. Щото дотогава, според него, щели да продължат неотложните ремонти и евентуалното наемане на подвижен състав, с който да се осигури графикът на пътническите превози. Вместо да подаде оставка за това, че не е свършил обещаното, се извинява. И каканиже, че той самият не бил виновен за нищо. Наглост!

Причините били няколко за тая кофти ситуация - най-вече недостиг на локомотиви и вагони и лошата организация. Вече обаче били взети мерки за ремонти и за наемане и доставка на нов подвижен състав. Шест месеца БДЖ не сколасало да организира обществени поръчки за това. Като се намесил той обаче, всичко станало бързо. Ами защо не се намеси по-рано, а? Съвсем друг въпрос е дали и до средата на 2020 г. това ще се случи. Вторият проблем бил съпротива. Съпротива срещу промяната. Желязков, ама то реформи има ли? Май нямате никаква идея. Пък и тия, дето се съпротивляват, са вашите хора, дето години наред определят финансовата и ремонтната политика.

Сега щял да бъде закрит холдингът. Знаете ли  въобще какво да правите? Смешен е начинът за "обновяване" на БДЖ, за който говори Желязков. Видяхме, че връщането на дълговете не подобри състоянието и работата на железниците. Значи проблемът е в управлението. Сиреч - у вас. Очевидно е, че властта не знае каква структура да направи. Това, което правите и говорите, издава най-малкото безсилие и обърканост. Политиката ви е калпава.

България може да съди Европарламента заради пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 241

Едва 2 от 27 марки у нас са истински шоколад

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 241

Дават водни помощи от средата на 2020 г.

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 241

НАП ще ни попълва декларациите

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 241

Искат нови бежански центрове по границите на ЕС

автор:Дума

visibility 152

/ брой: 241

Арести в Албания след смъртоносния трус

автор:Дума

visibility 150

/ брой: 241

Русофобията вреди на Полша

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 241

Меркел се оплаква от недостиг на специалисти

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 241

София 2019 - зеленото е още мечта

автор:Деси Велева

visibility 133

/ брой: 241

Когато образованието не е ценност

автор:Боян Бойчев

visibility 244

/ брой: 241

"Еврейското читалище" чества вековен юбилей

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 241

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ