24 Април 2019сряда08:08 ч.

Ключът от палатката

/ брой: 119

автор:Ина Михайлова

visibility 3720

Медийната и политическата кампания на властта срещу протеста на майките на деца с увреждания прерасна в брутална война. Безпардонно и нагло вчера от Националния съвет за интеграция на хората с увреждания към МС подметнаха, че са давани пари за протестите. Грантаджийски. Що не рекоха направо, че са руски - от Кремъл и лично от Путин.
Не ги е срам!
Но сме наясно къде е ключът от палатката. Преди два дни протестиращите поискаха пълен отчет на средствата, изразходвани от националния бюджет и по европейски програми за политиките, свързани с хората с увреждания, от 2012 г. досега. Настояха тези данни да бъдат публикувани до 1 юли. И още: спиране на субсидиите за национално представителните организации поради доказана неефективност и разследване на финансовите източници на дейността на синдикатите.
Ти да видиш!
Една оставка, а те не Му се махат от главата.
Втора оставка, а те не Му се махат от главата.
Не стига това, ами протестите се увеличават и обхващат все повече градове.
Време е властта да действа. И отговорът не закъсня. След като майките пробват да покажат мръсното бельо на управляващите, те им спретнаха тролска акция.
С всички бухалки в действие.
Най-напред интригантски бе вкарана разделителна линия сред организациите на хората с увреждания. Така едните са с властта и искат зам.-министърката с луксозния воаяж до Ню Йорк да остане на поста. А другите - с жертвите на бездушната система. Зам.-председателка на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания хвърля бомбата, че майките били спонсорирани за протестите си. Синдикален лидер крещя на жените, сякаш искат да му дръпнат килимчето изпод краката. После се извини през зъби, но останаха въпросителните за автентичността на синдикализма у нас, който се оказа с властта, а не с онеправданите.
Вицепремиерът Валери Симеонов като лъв брани ронещата сълзи зам.-министърка. Цветан Цветанов в ролята на адвокат обяснява, че не е имало друг начин и се е наложило Росица Димитрова да бъде жертвана. Но нищо, ще й намерим подходящо място, реди титанът на мисълта. Блестящ урок за всички партии по политическа битка "за своите".
А те, протестиращите, не само не Му се махат от главата, ами проблемът се задълбочава. Ще има нови форми на протести. Искат и още оставки. А вицепремиерът Симеонов им казва, че не е тяхна работа колко струва билетът на зам.-министърката Росица Димитрова до Ню Йорк (така ли?).
Както и да ги удрят медийно и институционално, каквото и да приказват по техен адрес, те няма какво повече да губят. Властта го знае и затова е брутална. А Него го свива под лъжичката.
Жените от палатките имат моралното право да са гневни, защото оставената на самотек близо четвърт век система убива. Моралните принципи на главните морализатори обаче са наврени в миши дупки. Там са и те, защото ги е страх. Страх ги е да не загубят властта. И колкото повече ескалира протестът, а след вчера това е неизбежно, толкова повече кохортата Му ще изпада в паника. И ще се тресе.

Липсва важен препарат за хиляди пациентите с рак

автор:Дума

visibility 0

4 месеца бавят тунела край Ловеч

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 79

Борисов обеща 20% скок на БВП с построяването на "Хемус"

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 79

БСП: Законът за розата не решава проблемите в сектора

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 79

Панелките почти изчезнаха от пазара на имоти

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 79

Не е ясно реален ли е ръстът в приходите от туризъм

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 79

"Еврохолд" увеличава капитала заради сделката с ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 79

Джордж Фридман: НАТО е анахронизъм

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 79

Ким пристига във Владивосток

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 79

Новата софийска крепост на фюрера

автор:Мирослав Попов

visibility 210

/ брой: 79

Каварна, любов моя!

автор:Аида Паникян

visibility 134

/ брой: 79

Хомеопатията е илюзия, която вреди

автор:Велиана Христова

visibility 104

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ