13 Декември 2018четвъртък14:06 ч.

Ключът от палатката

/ брой: 119

автор:Ина Михайлова

visibility 3474

Медийната и политическата кампания на властта срещу протеста на майките на деца с увреждания прерасна в брутална война. Безпардонно и нагло вчера от Националния съвет за интеграция на хората с увреждания към МС подметнаха, че са давани пари за протестите. Грантаджийски. Що не рекоха направо, че са руски - от Кремъл и лично от Путин.
Не ги е срам!
Но сме наясно къде е ключът от палатката. Преди два дни протестиращите поискаха пълен отчет на средствата, изразходвани от националния бюджет и по европейски програми за политиките, свързани с хората с увреждания, от 2012 г. досега. Настояха тези данни да бъдат публикувани до 1 юли. И още: спиране на субсидиите за национално представителните организации поради доказана неефективност и разследване на финансовите източници на дейността на синдикатите.
Ти да видиш!
Една оставка, а те не Му се махат от главата.
Втора оставка, а те не Му се махат от главата.
Не стига това, ами протестите се увеличават и обхващат все повече градове.
Време е властта да действа. И отговорът не закъсня. След като майките пробват да покажат мръсното бельо на управляващите, те им спретнаха тролска акция.
С всички бухалки в действие.
Най-напред интригантски бе вкарана разделителна линия сред организациите на хората с увреждания. Така едните са с властта и искат зам.-министърката с луксозния воаяж до Ню Йорк да остане на поста. А другите - с жертвите на бездушната система. Зам.-председателка на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания хвърля бомбата, че майките били спонсорирани за протестите си. Синдикален лидер крещя на жените, сякаш искат да му дръпнат килимчето изпод краката. После се извини през зъби, но останаха въпросителните за автентичността на синдикализма у нас, който се оказа с властта, а не с онеправданите.
Вицепремиерът Валери Симеонов като лъв брани ронещата сълзи зам.-министърка. Цветан Цветанов в ролята на адвокат обяснява, че не е имало друг начин и се е наложило Росица Димитрова да бъде жертвана. Но нищо, ще й намерим подходящо място, реди титанът на мисълта. Блестящ урок за всички партии по политическа битка "за своите".
А те, протестиращите, не само не Му се махат от главата, ами проблемът се задълбочава. Ще има нови форми на протести. Искат и още оставки. А вицепремиерът Симеонов им казва, че не е тяхна работа колко струва билетът на зам.-министърката Росица Димитрова до Ню Йорк (така ли?).
Както и да ги удрят медийно и институционално, каквото и да приказват по техен адрес, те няма какво повече да губят. Властта го знае и затова е брутална. А Него го свива под лъжичката.
Жените от палатките имат моралното право да са гневни, защото оставената на самотек близо четвърт век система убива. Моралните принципи на главните морализатори обаче са наврени в миши дупки. Там са и те, защото ги е страх. Страх ги е да не загубят властта. И колкото повече ескалира протестът, а след вчера това е неизбежно, толкова повече кохортата Му ще изпада в паника. И ще се тресе.

Жители на Чепеларе блокираха пътя Смолян-Пловдив

автор:Дума

visibility 7

Президентът предупреди: Няма прозрачност в изборния процес

автор:Дума

visibility 238

МАФИЯ*

автор:Дума

visibility 621

/ брой: 242

ГЕРБ ограничиха машинното гласуване

автор:Юлия Кулинска

visibility 208

/ брой: 242

Заради скъпия ток БСП иска изслушване на енергийния министър

автор:Дума

visibility 138

/ брой: 242

Теглим до 780 лева заем за подаръци по Коледа

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 242

С 3,1% е поскъпнал животът през ноември на годишна база

автор:Дума

visibility 115

/ брой: 242

Влак се разби в надлез в Турция

автор:Дума

visibility 118

Мей оцеля при вота на недоверие

автор:Дума

visibility 91

Ден на траур след стрелбата в Страсбург

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 242

Избор в Германия отекна в Турция

автор:Зорница Илиева

visibility 189

/ брой: 242

Георги Гьоков: И догодина бедните няма да живеят по-добре

автор:Аида Паникян

visibility 284

/ брой: 242

Агресията в училище - все по-голяма и по-честа

visibility 181

/ брой: 242

Светият синод: Нацистите са ангели небесни

автор:Христо Георгиев

visibility 601

/ брой: 242

Архиви под кофа с вода

visibility 148

/ брой: 242