17 Юни 2024понеделник10:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Горска трапеза

Заек с гъби

/ брой: 69

автор:Дума

visibility 1319

Рецепта на леля Ваня Токаджиева


Изчистеният заек се нарязва на парчета и се поставя в маринатата, като оцетът се смесва със същото количество ракия. Запържват се в една лъжица прясно масло, две глави лук с двеста грама парченца варена сланина. Последните се изваждат, когато започнат да се зачервяват, а на тяхно място в същата мас се поставят добре изцедените от маринатата парчета заешко месо. Те се пържат и от едната, и от другата страна, докато се зачервят, след това се поръсват отгоре с една лъжица брашно. Когато брашното започне да пожълтява, прибавя се предишната марината, три винени чаши червено вино, две чаши бульон, две добре счукани скилидки чесън, няколко стръка магданоз, един дафинов лист, сол и черен пипер по вкус.
Похлупва се и се оставя да ври около един час. Междувременно в малко прясно масло се задушават 250 грама гъби и 15-20 стръка арпаджик. Вадят се от сока дафиновият лист и магданозът и се прибавят сланината, арпаджикът, гъбите и лукът.

Едното платно на "Струма" ще е извън дефилето

автор:Дума

visibility 1533

/ брой: 111

Произвеждаме все по-малко плодове

автор:Дума

visibility 1425

/ брой: 111

Задава се голям излишък на петрол

автор:Дума

visibility 1350

/ брой: 111

Пускат еднодневна винетка за леките коли

автор:Дума

visibility 1283

/ брой: 111

Не давайте партията на търговците

автор:Дума

visibility 1608

/ брой: 111

Трябва ни управление на широка основа

автор:

visibility 1522

/ брой: 111

БСП е жертва на структурите си

visibility 1657

/ брой: 111

Конференция за мир или "път към нищото"

автор:Таня Глухчева

visibility 1504

/ брой: 111

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ