26 Юни 2024сряда12:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Горска трапеза

Заек с гъби

/ брой: 69

автор:Дума

visibility 1356

Рецепта на леля Ваня Токаджиева


Изчистеният заек се нарязва на парчета и се поставя в маринатата, като оцетът се смесва със същото количество ракия. Запържват се в една лъжица прясно масло, две глави лук с двеста грама парченца варена сланина. Последните се изваждат, когато започнат да се зачервяват, а на тяхно място в същата мас се поставят добре изцедените от маринатата парчета заешко месо. Те се пържат и от едната, и от другата страна, докато се зачервят, след това се поръсват отгоре с една лъжица брашно. Когато брашното започне да пожълтява, прибавя се предишната марината, три винени чаши червено вино, две чаши бульон, две добре счукани скилидки чесън, няколко стръка магданоз, един дафинов лист, сол и черен пипер по вкус.
Похлупва се и се оставя да ври около един час. Междувременно в малко прясно масло се задушават 250 грама гъби и 15-20 стръка арпаджик. Вадят се от сока дафиновият лист и магданозът и се прибавят сланината, арпаджикът, гъбите и лукът.

Джулиан Асанж излиза на свобода

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 119

Еманюел Макрон плаши с гражданска война

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 119

Мицкоски иска промяна на преговорната рамка

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 119

Накратко

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 119

Колко да е ново?

автор:Ина Михайлова

visibility 443

/ брой: 119

Учи здраво, за да печелиш добре

автор:Аида Паникян

visibility 187

/ брой: 119

Мъченикът на свободата

автор:Александър Симов

visibility 153

/ брой: 119

Колкото повече, толкова повече...

автор:Юлия Кулинска

visibility 173

/ брой: 119

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ