16 Септември 2025вторник23:13 ч.

Яденето на шоколад има важни правила

/ брой: 57

автор:Дума

visibility 1230

Ако сте сред мнозинството, което се тъпче с шоколад напълно погрешно, може да се възползвате от съветите на британска експертка по сладки и захарни изделия за правилното похапване на любимото изкушение, пише "Дейли стар". Според специалистката Сара Хартнет любителите на това лакомство не трябва да го поглъщат за секунди, а е добре винаги да го оставят за малко върху езика. Именно докато парченцето се топи на телесна температура, е моментът да му се насладим, преди да го изядем. По този начин се усеща истинският вкус на шоколада, а удоволствието трае по-дълго.

Хартнет съветва също да подушваме сладкото изкушение преди да го поставим върху езика. Шоколадът е мултисензорно преживяване, а ароматът му съставлява 80 процента от вкуса. Помирисването подготвя сетивата ни за лакомството и изпълва устата ни със слюнка, обяснява експертката. Гледайки го, виждайки блясъка му, когато е добре темпериран, подушвайки го, вслушвайки се в звука на отчупващото се парченце - всичко това ни помага максимално да се насладим на шоколада, допълва Хартнет.

Българинът прави неразумни инвестиции преди еврото

автор:Дума

visibility 672

/ брой: 172

БДЖ с намаления за ученици и студенти

автор:Дума

visibility 600

/ брой: 172

Годишната инфлация се задържа на 5,3 на сто

автор:Дума

visibility 549

/ брой: 172

Банкнотите в обращение у нас намаляват с 9%

автор:Дума

visibility 553

/ брой: 172

Отново бум на нелегални мигранти

автор:Дума

visibility 595

/ брой: 172

Работещи и пенсионери в Гърция с повече пари

автор:Дума

visibility 632

/ брой: 172

Тръмп шокиран от "меките" санкции

автор:Дума

visibility 588

/ брой: 172

Накратко

автор:Дума

visibility 574

/ брой: 172

Военни комикси

автор:Александър Симов

visibility 606

/ брой: 172

Парите на инвалидите

visibility 619

/ брой: 172

Къде е реалното производство?

автор:Гарабед Минасян

visibility 642

/ брой: 172

Ще събарят ли старите панелки за нови жилища?

visibility 645

/ брой: 172

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ