07 Август 2024сряда23:08 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Яденето на шоколад има важни правила

/ брой: 57

автор:Дума

visibility 1037

Ако сте сред мнозинството, което се тъпче с шоколад напълно погрешно, може да се възползвате от съветите на британска експертка по сладки и захарни изделия за правилното похапване на любимото изкушение, пише "Дейли стар". Според специалистката Сара Хартнет любителите на това лакомство не трябва да го поглъщат за секунди, а е добре винаги да го оставят за малко върху езика. Именно докато парченцето се топи на телесна температура, е моментът да му се насладим, преди да го изядем. По този начин се усеща истинският вкус на шоколада, а удоволствието трае по-дълго.

Хартнет съветва също да подушваме сладкото изкушение преди да го поставим върху езика. Шоколадът е мултисензорно преживяване, а ароматът му съставлява 80 процента от вкуса. Помирисването подготвя сетивата ни за лакомството и изпълва устата ни със слюнка, обяснява експертката. Гледайки го, виждайки блясъка му, когато е добре темпериран, подушвайки го, вслушвайки се в звука на отчупващото се парченце - всичко това ни помага максимално да се насладим на шоколада, допълва Хартнет.

Осем пъти повече коли върнати от преглед

автор:Дума

visibility 579

/ брой: 149

НКЖИ с нов изпълнителен директор

автор:Дума

visibility 633

/ брой: 149

Иран прави коалиция срещу Израел

автор:Дума

visibility 675

/ брой: 149

САЩ осуетили покушение срещу Путин и Белоусов

автор:Дума

visibility 757

/ брой: 149

70 евродепутати не искат Унгария в Шенген

автор:Дума

visibility 491

/ брой: 149

Нова Зеландия отменя зелени политики

автор:Дума

visibility 571

/ брой: 149

Лекари като таксиджии

автор:Аида Паникян

visibility 857

/ брой: 149

Велико самочувствие

visibility 850

/ брой: 149

Опасният Зеленски

автор:Юри Михалков

visibility 1005

/ брой: 149

Глобален срив на фондовите пазари

автор:Дума

visibility 590

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ