05 Юни 2025четвъртък10:54 ч.

Вдигането на крайните цени на млечните продукти било спекулативно

/ брой: 30

автор:Дума

visibility 278

Продължаващото повишаване на крайните цени на млякото и млечните продукти при условие, че цената на суровото мляко не се е вдигнала, даже пада, е спекулативно - частично на база преработватели и най-вече на търговците. Това коментира за Радио Варна Данаил Николов, станал известен като фермерът, който изсипа три каси с вкиснало мляко в централата на енергото във Варна. В последната година и половина той е намалил стадата си с над 50% - овцете от 700 на 250, кравите от 70 на 50, а козите от 150 на 50.
"Перспективата пред фермерите не е много розова, ликвидират се млечни ферми, тъй като цената, която им се дава, е или на себестойност, или по-ниска. Млекопреработвателите, като не е с наше мляко, ще си внесат и ще се нагодят. От две десетилетия това правят основно, в резултат млечното говедовъдство у нас е към крах", каза Николов.
Основно вносът на евтино сухо мляко задуши производството на българско сурово истинско мляко. "Едно добро млечно стадо се сформира за 15-20 години и който сега ликвидира, гарантирано повече няма да се хване на това хоро. Трудно е и да работиш на много нисък марж или в периоди на себестойност или губещ - това няма как да се изтърпи дълго", прогнозира фермерът.

Лагерът на Тръмп осъди ударите срещу Русия

автор:Дума

visibility 1043

/ брой: 99

Вилдерс напуска властта заради миграцията

автор:Дума

visibility 1050

/ брой: 99

"Грийнпийс" се подигра с с френския президент

автор:Дума

visibility 985

/ брой: 99

Накратко

автор:Дума

visibility 986

/ брой: 99

Това ли е Европа?

автор:Юри Михалков

visibility 1035

/ брой: 99

Напук на политиците

visibility 1042

/ брой: 99

Кога, къде, колко

автор:Дума

visibility 1162

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ