01 Ноември 2020неделя03:38 ч.

Уязвимите места на мечката

/ брой: 243

автор:Дума

visibility 1191

Мечката колкото и да звучи невероятно, е "мек" дивеч за куршума в сравнение например с дивата свиня и особено с разярения карпатски елен. Голямата устойчивост при раняване, която забелязваме много често тъкмо при ревящия мъжки елен, липсва при мечката, при този грамаден хищник. Фактът, че ранената мечка реве болезнено, говори до известна степен за неустойчивост.
Естествено това не означава още, че не трябва да се преценява добре къде да се прицелим в мечката. Лекомисленият изстрел дори и при мечката не отговаря на ловните принципи.
За всеки случай необходимо е да стреляме съвсем отблизо в главата на мечката. Когато идва отсреща, добра прицелна точка е някое от очите й сред плоското чело. А ако се прицелваме в главата й отстрани, тогава трябва да се целим в ухото й. Ако мечката се е изправила срещу нас, трябва да стреляме в средата на гърдите, на височината на раменете. Този изстрел разкъсва аортата и смъртта настъпва след няколко мига...
...А що се отнася до търсенето на мечка след раняване... в такъв момент прибързаното преследване крие в себе си опасност. Но това прави търсенето по-интересно, като, разбира се, не означава да се откажем от всякаква предпаливост. Раняването е една от малкото причини мечката да нападне човека.
   
 

Гърция затваря всичко, без магазини и училища

автор:Дума

visibility 201

Брутално нападение над църква във Виена

автор:Дума

visibility 347

Белгия затваря магазините, хората ще работят от вкъщи

автор:Дума

visibility 197

Над 800 са ранените при труса в Турция

автор:Дума

visibility 196

Датата

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ