19 Юли 2019петък19:33 ч.

Тихомир Иванов слуша химна на България с талисман и златния медал

Тихомир Иванов стана световен студентски шампион с виза за Доха

/ брой: 132

автор:Дума

visibility 435

Тихомир Иванов стана световен шампион за студенти. На Универсиадата в Неапол плевенският лекоатлет триумфира в скока на височина с 2,30 м, като покри и норматива за Световното първенство в Доха през есента. Постижението е най-доброто му за сезона, като до момента беше преодолял 2,26 м. Иначе топрезултатът му на открито е 2,31 м от Световното първенство в Лондон 2017.
На ст. "Сан Паоло" среброто взе Алперен Аджет (Тур) с 2,24 м, а със същия резултат Андриюс Глебаускас (Лит) се окичи с бронз.
Тишо е петият български атлет с покрит норматив за Доха. Преди него нормите преодоляха атлетките Ивет Лалова (200 м), Радослава Мавродиева (гюле), Габриела Петрова (троен скок) и Мирела Демирева (скок на височина).
"Щастлив съм. Радвам се, че с точно такъв резултат спечелих титлата. Бях близо до преодоляване на височината от 2,33 м, което пък е норматив за Олимпиадата в Токио 2020. Има тепърва състезания. Първият ми опит беше много хубав, буквално си беше скочена височината, но е фаул в крайна сметка. Надявам се да имам още такива опити над 2,30 м. Радвам се, това да е стимул. Това е първият ми златен медал. Скача ми се много, надявам се да се запълни графикът и за другия месец, завръщам се по един доста приличен начин. Зная, че има хора, които вярват в мен. Успях да си направя подарък за рождения ден", обяви Иванов, който вчера навърши 25 години.

Директорът на Фонд "Земелие" подаде оставка

автор:Дума

visibility 141

Теменужка Петкова смени шефа на БЕХ

автор:Дума

visibility 130

Зърнената реколта може да се окаже рекордна

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 137

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ