24 Октомври 2020събота10:06 ч.

ПАРДОН

Синдромът на кокошката

/ брой: 146

автор:Денчо Владимиров

visibility 1336

  Нещо  странно става. Познати споделят, че напоследък все по-често им се присънват сънища със сюжети от живота през... социализма.
- Сънувам аз, че пак като едно време имам работа, получавам заплата. Събуждам се и охкам, всичко е било сън, безработицата ми продължава  - разказва треперещ съседът Танев.
- Сънувам, че пак като някога отивам в работническия стол и напълвам таблата с чинии, първо, второ, трето, че и допълнително, че и безалкохолно. И всичко това за стотинки.  
Това пък сподели на пейката пред блока пенсионерът Узунов. Съседките, оказа се, че и те сънували напоследък  социалистически сънища .
- Сънувам, че съм на море в почивната станция на промкомбината. Лежим с Първан, мъжа ми, на пясъка на плажа печем се на слънцето и от време на време се бухваме във водата... И ни е едно хубаво, много хубаво - разказва Панделиева, от петнайсетия етаж.
 - А аз сънувам, че съм в санаториум на трудещите се селяни - денем ни обикалят доктори и сестри, правят ни разни масажи и пунктури, а вечер - танци. Така по двадесетина дни - разтреперана разказва  баба Кичка, дошла на старини при дъщерята в града.
- А аз сънувам, че ме боли горе вдясно някакъв кътник и със строева крачка право при зъболекаря! А той усмихнат ме посреща, слага ме на стола и ми решава бързо проблема. После оглежда с някакво огледалце и останалите зъби и казва кога  да го посетя пак, за да ми направи някаква пломбичка. И всичко това - без да му дам и стотинка - разказва сержантът от запаса Пешев.
     Изслушвах изповедите на съседите, а ето че вече от седмици и аз не мога да се отърва от социалистически сънища. Докато сънувам - добре, ама като се събудя, и на мен ми идва да  вия от реалността .
     Затова отидох на лекар, на психиатър. Разказах му за проблема, а той се изкиска и каза, че не съм откачил, а просто и мен ме е хванала някаква  епидемия. Наричала се "Синдромът на кокошката".
     - А защо се нарича "Синдромът на кокошката"? - попитах озадачен аз.
     - Пълното име на синдрома е "Гладна кокошка просо сънува". И ще сънувате, докато не се открие някакъв лек и срещу тази пандемия - тъжно поклати глава психиатърът и ме изпрати с пожелание за приятни сънища от социализма.

 

Слънчева събота, температури до 26 градуса

автор:Дума

visibility 80

1589 са новите случаи на коронавирус

автор:Дума

visibility 92

Леглата за ковид пациенти се запълват за минути

автор:Дума

visibility 208

Детските надбавки - само предизборно

автор:Дума

visibility 705

/ брой: 202

Ремонтът на жилище може да спести до 200 лв. от налога

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 202

Държавата ще покрие част от данъка на таксиджиите

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 202

Кирил Ананиев очаква 3% спад на БВП

автор:Дума

visibility 418

/ брой: 201

За едни хранилка, за други - бесилка

автор:Павлета Давидова

visibility 619

/ брой: 202

България се кълчи на американския пилон

автор:Юри Михалков

visibility 871

/ брой: 202

Изборите в Северен Кипър и геополитиката

автор:Зорница Илиева

visibility 405

/ брой: 202

Датата

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 202

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ