18 Юли 2024четвъртък06:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Руска кухня Русия – родината на блините

/ брой: 45

автор:Дума

visibility 126

От 20 до 26 февруари в Русия празнуват Масленица.
Всеки ден от тази седмица има своето название и обреди. Така в понеделник е прието да се прави сламено чучело и да се започне с правенето на блини; във вторник младежите се пързалят с шейни и всички ходят на гости при роднини и приятели; в сряда зетьовете, по правило, отиват при тъща си да ядат блини...
Затова и ние ще правим блини...
Ще са ни нужни:
0.7 л. мляко, половин пакет суха мая – 5.5 гр., 1 ч.ч. вода, 1.5 с.л. олио за тестото и за пърженето – колкото е нужно, 400 гр. брашно, 2 малки яйца или 1 голямо, 1 с.л. захар за тестото и половин ч.л. за закваската, ? ч.л. сол, кардамон.
Начин на приготвяне:
Направете закваската: смесете маята с брашното, в 1 ч.ч. топла вода разтворете половин ч.л. захар, добавете брашното с маята, омесете до гладко тесто, като, ако е необходимо, добавете още брашно. Оставете да бухне на топло, като го покриете с кърпа.
Загрейте млякото до топло. Отделете жълтъците и ги поставете в тенджера, добавете захар, сол, кардамон, останалото брашно, олио, вдигналата се закваска и объркайте с миксер до гладко тесто, като добавяте млякото на струйка на малки порции. Оставете да бухне добре на топло. Разбийте белтъците с щипка сол и ги добавете в тестото, като бъркате с лъжица. Още веднъж оставете тестото да бухне и можете да започнете да пържите блини на загрят тиган.
Готвач Юс

 

Чуждите инвестиции намаляха с 62%

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 134

НАП засякла само 255 кешови плащания над 10 000 лв.

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 134

Възраждат идеята "донос-бонус"

автор:Дума

visibility 1080

/ брой: 134

Европейският парламент се събра на първа сесия

автор:Дума

visibility 427

/ брой: 134

Тръмп избра сенатор за вицепрезидент

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 134

Пожари бушуват на Балканите

автор:Дума

visibility 466

/ брой: 134

Накратко

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 134

Касапи на Конституцията

автор:Александър Симов

visibility 749

/ брой: 134

За нуждата от ТЕЦ-ове

visibility 487

/ брой: 134

Глад за медицински сестри

автор:Аида Паникян

visibility 424

/ брой: 134

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ