27 Септември 2024петък02:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Руска кухня Пироги с месо за новогодишната трапеза

/ брой: 295

автор:Дума

visibility 2213

От кулинарната енциклопедия научаваме, че през 90-те години на ХІХ век в Русия са основани Първата практическа школа по готварско изкуство, както и Школата по кулинарно изкуство и Школата по кухненско майсторство за обществената охрана на народното здраве в Москва, Одеса и Петербург. Имало е какво да се научи. Тогавашната кухня е пазела свято много традиции от древнеруската кухня. Важна роля са играели пирогите – „подови” от тесто със закваска и „пряжени” от тесто без мая. Пирогите отдавна украсяват празничните трапези в Русия и заемат достойно място и на новогодишната маса. Днешната ни рецепта се нарича „Руски пирог”.
Ще са ни нужни
3 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. мляко,
50 г. мая, 100 гр. маргарин,
? ч.л. сол, 1 с.л. захар, 1 яйце за намазване.
Плънка: 300 г. сварено месо,
1 глава лук, бульон, сол, смлян черен пипер, 2 твърдосварени яйца.
Начин на приготвяне
Пригответе тесто с мая. Разточете го и го разделете на две големи части с различна големина. По-голямата част сложете върху тава, отгоре наредете приготвената плънка (смелете свареното месо заедно с лука, добавете сол и черен пипер, сложете малко бульон и нарязаните на дребно сварени яйца). Разточете втората част от тестото, покрийте с нея пирога и прищипете краищата. Намажете отгоре с яйце и направете дупчици с вилица. Изпечете във фурна на умерена температура. Нарежете изстиналия пирог на квадратни парченца.

 

Безплатни прегледи във ВМА за Деня на сърцето

автор:Дума

visibility 3

Как да подадем сигнал до КАТ?

автор:Дума

visibility 235

Габриел Вълков: БСП подава ръка на младите хора в България

автор:Дума

visibility 418

Държавният договор за превоз на пътници с БДЖ ще бъде удължен

автор:Дума

visibility 488

/ брой: 183

Изкуственият интелект е заплаха за работните места

автор:Дума

visibility 504

/ брой: 183

Брюксел разреши продажбата на Йетел

автор:Дума

visibility 548

/ брой: 183

БНБ предупреди за риск пред банковата система

автор:Дума

visibility 462

/ брой: 183

Гърция и Турция заедно срещу трафика на хора

автор:Дума

visibility 510

/ брой: 183

Изпълнили сме всичко за Шенген

автор:Дума

visibility 619

/ брой: 183

България домакин на учение на НАТО

автор:Дума

visibility 560

/ брой: 183

Богоугодно

автор:Мая Йовановска

visibility 1648

/ брой: 183

Майка плаче...

автор:Боян Дуранкев

visibility 1482

/ брой: 183

За тежките комплекси на македонците към България

visibility 471

/ брой: 183

Бедността като свинско със зеле

автор:Аида Паникян

visibility 597

/ брой: 183

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ