21 Септември 2024събота01:56 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Руска кухня Пироги с месо за новогодишната трапеза

/ брой: 295

автор:Дума

visibility 2208

От кулинарната енциклопедия научаваме, че през 90-те години на ХІХ век в Русия са основани Първата практическа школа по готварско изкуство, както и Школата по кулинарно изкуство и Школата по кухненско майсторство за обществената охрана на народното здраве в Москва, Одеса и Петербург. Имало е какво да се научи. Тогавашната кухня е пазела свято много традиции от древнеруската кухня. Важна роля са играели пирогите – „подови” от тесто със закваска и „пряжени” от тесто без мая. Пирогите отдавна украсяват празничните трапези в Русия и заемат достойно място и на новогодишната маса. Днешната ни рецепта се нарича „Руски пирог”.
Ще са ни нужни
3 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. мляко,
50 г. мая, 100 гр. маргарин,
? ч.л. сол, 1 с.л. захар, 1 яйце за намазване.
Плънка: 300 г. сварено месо,
1 глава лук, бульон, сол, смлян черен пипер, 2 твърдосварени яйца.
Начин на приготвяне
Пригответе тесто с мая. Разточете го и го разделете на две големи части с различна големина. По-голямата част сложете върху тава, отгоре наредете приготвената плънка (смелете свареното месо заедно с лука, добавете сол и черен пипер, сложете малко бульон и нарязаните на дребно сварени яйца). Разточете втората част от тестото, покрийте с нея пирога и прищипете краищата. Намажете отгоре с яйце и направете дупчици с вилица. Изпечете във фурна на умерена температура. Нарежете изстиналия пирог на квадратни парченца.

 

Предлагат промени в данъчните облекчения за деца

автор:Дума

visibility 538

/ брой: 180

Глоба до 50 хиляди лева за опасна стока на пазара

автор:Дума

visibility 525

/ брой: 180

Сметката за общинските проекти набъбва до 7,3 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 507

/ брой: 180

Кафето продължава да поскъпва

автор:Дума

visibility 494

/ брой: 180

Израел удари "Хизбула" с бомби в уоки-токита

автор:Дума

visibility 508

/ брой: 180

Б9 иска колективен отговор на НАТО

автор:Дума

visibility 573

/ брой: 180

ЕС наказва Унгария с 200 млн. евро

автор:Дума

visibility 506

/ брой: 180

Накратко

автор:Дума

visibility 463

/ брой: 180

Защо парите бягат

автор:Евгени Гаврилов

visibility 497

/ брой: 180

МВнР унизително ридае пред Брюксел

автор:Велизар Енчев

visibility 484

/ брой: 180

Левицата се отказа от голямата си цел и днес плаща цената

visibility 525

/ брой: 180

Независимостта - осъщественият национален идеал

автор:Дума

visibility 437

/ брой: 180

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ