07 Март 2021неделя15:04 ч.

От редактора

Правдата е на наша страна!

/ брой: 190

автор:Боян Бойчев

visibility 1745

Харесва ли ви света, в който живеем? Приемате ли, че само такова общество е възможно? Справедливо ли е една шепа хора да държи в ръцете си богатствата, а останалата част да мизерства, да води отчаян живот от заплата до заплата и целият живот да бъде борба за насъщния? Безразлично ли ви е, че ставаме заложници на чужди отвъдокеански икономически и политически интереси? Не ви ли пука, че престъпността се шири безнаказана навсякъде, че дрога може да си купиш по-лесно от домати, че корупцията е нещо нормално? Вярвате ли на медиите, послушно аплодиращи управляващите? И за вас ли истинските ценности са парите, а след това и жаждата за власт, егоизмът, егоцентризмът, арогантността, нахалството? И вие ли смятате, че българските, славянските корени са без значение, както без значение са такива ценности като род и семейство? Съгласни ли сте, че моралните ценности са отживелица, а пошлостта, липсата на култура и опростачването са нещо нормално? И за вас ли капитализмът е върхът на историческото развитие, а комунистите са престъпници?
Ако отговорихте с "да" на тези въпроси, тогава спрете да четете дотук.
Но ако отговорът ви е "не", помислете какво можем да направим, за да променим нещата, които не ни харесват.
От години у нас се води война. Това е войната за душите и умовете на хората. Наричат я информационна, хибридна... Названието е без значение, важна е същността - целенасочено промиване на мозъци и подмяна на ценности и истини. И за съжаление броят на отговорилите с "да" през последните години се увеличава, особено сред младото поколение.
Ние не сме виновни, така представят нещата пред нас, откъде да чуем другата гледна точка, ми казаха преди време представители на това младо поколение. И са напълно прави.
Нещата зависят от нас. С мълчание няма да стане. Когато има насилие, когато има лъжа, има и съпротива.
Затова вие, отговорилите с "не", използвайте всяка възможност да убеждавате. Разговаряйте, споделяйте в интернет, копирайте материали. Изказвайте свободно и без страх мнението си. Нека отворим очите на хората. И не се отчайвайте! Един по-добър, по-красив и по-справедлив свят е възможен, ако спечелим битката за умовете и душите. И вярвам, че това ще стане. Защото правдата е по-силна и е на наша страна.

Защо сме най-бедни в Европа

visibility 1567

/ брой: 44

Датата

автор:Дума

visibility 406

/ брой: 44

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ