17 Април 2021събота04:45 ч.

Появи се разум

/ брой: 41

автор:Велиана Христова

visibility 677

Дипломацията в отношенията на България и  Северна Македония очевидно търпи крах. Ние си повтаряме "не спазвате договора за добросъседство и ни крадете историята", те ни отвръщат "вие не спазвате европейските ценности и ни крадете идентичността". И докога така? Историята няма да се промени от техните щения, ние пък няма да имаме ползотворни контакти със съседите ни, нито успяваме да защитим нашите сънародници там, които днес са преследвани с нова сила.  

Появи се обаче светлинка в тунела. Появи се разум. Бившият македонски премиер Любчо Георгиевски, създател на ВМРО-ДПМНЕ, предложи план за излизане от тупика. Съседите ни да дадат гаранции, че нямат претенции към Пиринска Македония и не подкрепят опитите при нас да се търси македонско малцинство. РСМ публично да съобщи, че Гоце Делчев, Даме Груев, Гьорче Петров и стотици други са били учители на Българската Екзархия и да признае за 30 000 избити българи и 120 000 малтретирани след 1945 г., като комисия уточни фактите. От македонските учебници да бъдат изчистени всички обиди към българите. А българският парламент да приеме декларация, че македонска нация и македонски език се отнасят само за периода след 1944 г. и никакви претенции към тях след тази година България няма. Да си признае България, че е дала повод за македонизиране, като сама е кодифицирала езика си само върху северозападните, не и македонските говори. За да се спрат и напъните за сърбизиране на РСМ. Да се определят 10-15 големи общи събития и личности, които да честваме заедно. В икономически план Георгиевски предлага конкретни мерки от двете страни за жп връзките и за пътищата. 

Е, някой да е против? Георгиевски, с мъдростта на препатил човек, посочи изхода, действайте веднага, преговаряйте веднага да го осъществите, господа политици! Още сега, през март! И да не се оправдавате после, че сте били заети да се блъскате за изборите на 4 април!

Чужденците се отказват масово от почивка у нас

автор:Дума

visibility 476

/ брой: 74

Само една от четири ябълки на пазара е българска

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 74

Тройно по-голям износ на вино

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 74

БАБХ е спряла вноса на 1203 тона плодове, ядки и мед

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 74

Ангела Меркел се ваксинира с "АстраЗенека"

автор:Дума

visibility 108

САЩ налагат нови санкции срещу Русия

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 74

НАТО се изтегля от Афганистан

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 74

Ваксинационните паспорти

автор:Аида Паникян

visibility 370

/ брой: 74

Датата

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ