02 Март 2021вторник23:08 ч.

Пътешествия с богове

Издателство "Дамян Яков" пусна на пазара още две заглавия от детската енциклопедична поредица "По следите на..."

/ брой: 268

автор:Дума

visibility 1186

"Най-накрая на Земята се възцарил мир и Зевс и братята му си поделили властта над Вселената. Зевс единодушно бил признат за пръв сред Олимпийците и определен за пълновластен господар на Небето." С това кратко въведение издателите от "Дамян Яков" приканват младите читатели на пътешествие из историята на древногръцката цивилизация. Луксозните енциклопедични издания "По следите на... египетските богове" с текст от Оливие Тиано и илюстрации на Кристиян Хайнрих и "По следите на... гръцките богове" с текст на Мари-Терез Давидсън и илюстрации на Даниел Майа излизат в превод на Вяра Тимчева. Те са част от френска детска енциклопедия, от която на пазара вече са първите две книги - "По следите на... Одисей" от Мари-Терез Давидсън, илюстрирана от Филип Поарие, и "По следите на... крал Артур" от Клодин Гло, илюстрирана от Филип Мюнх.
Поредицата детски енциклопедии проследява историята на света чрез адаптиран текст и страници с документална информация. Разказите въвеждат в епични приключения, митични и легендарни истории, както и представят научни открития, артистични гении и исторически герои. Всяко заглавие е структурирано в 10-12 кратки глави, посветени на отделни истории, епизоди или разкази, умело фокусирани върху определен аспект от съответния период или цивилизация.
Текстът на книгите е адаптиран от специалист за съответния исторически период в интригуващ стил - това позволява на читателя да проследи пътя на героя, неговите приключения, както и да се идентифицира с него. Всяка глава завършва с тематичен енциклопедичен откъс на две страници, който разглежда документално специфични аспекти на периода - начин на живот, религия, история, архитектура. Историите са допълнени с описателните илюстрации на френски илюстратори, внимателно подбрани според тяхната пристрастност към съответната тема.
Авторитетното издателство "Дамян Яков", което отдавна се е наложило на книжния пазар със своите прецизно подготвени, стилно оформени и отпечатани издания, потвърждава професионалното си отношение и разбиране към онова, което прави - дори с един наглед дребен детайл. На корицата-гръб на всяко от изданията е посочено, че са предназначени за деца над 10 години. Тази изключително важна подробност преди години бе традиция в книгоиздаването и много улеснява родителите, които по този начин може да избегнат затрудняването на децата си с неподходящи за тяхната възраст издания.

Сбъркана винетка ще може да се поправя

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 42

Прекратяват съдебния туризъм на фирми пред фалит

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 42

"Енерго-Про" очаква 1,7% поскъпване на тока

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 42

Гърция спря да тества шофьорите на камиони

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 42

Не на монолога от джипката!

автор:Павлета Давидова

visibility 582

/ брой: 42

Легендарната епопея на връх Шипка

visibility 576

/ брой: 42

Ентусиазмът в първите дни на Свободата

автор:Никола Чолаков

visibility 325

/ брой: 42

Величието на един обикновен руски човек

visibility 302

/ брой: 42

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ