28 Юли 2021сряда07:50 ч.

Пътешествия с богове

Издателство "Дамян Яков" пусна на пазара още две заглавия от детската енциклопедична поредица "По следите на..."

/ брой: 268

автор:Дума

visibility 1112

"Най-накрая на Земята се възцарил мир и Зевс и братята му си поделили властта над Вселената. Зевс единодушно бил признат за пръв сред Олимпийците и определен за пълновластен господар на Небето." С това кратко въведение издателите от "Дамян Яков" приканват младите читатели на пътешествие из историята на древногръцката цивилизация. Луксозните енциклопедични издания "По следите на... египетските богове" с текст от Оливие Тиано и илюстрации на Кристиян Хайнрих и "По следите на... гръцките богове" с текст на Мари-Терез Давидсън и илюстрации на Даниел Майа излизат в превод на Вяра Тимчева. Те са част от френска детска енциклопедия, от която на пазара вече са първите две книги - "По следите на... Одисей" от Мари-Терез Давидсън, илюстрирана от Филип Поарие, и "По следите на... крал Артур" от Клодин Гло, илюстрирана от Филип Мюнх.
Поредицата детски енциклопедии проследява историята на света чрез адаптиран текст и страници с документална информация. Разказите въвеждат в епични приключения, митични и легендарни истории, както и представят научни открития, артистични гении и исторически герои. Всяко заглавие е структурирано в 10-12 кратки глави, посветени на отделни истории, епизоди или разкази, умело фокусирани върху определен аспект от съответния период или цивилизация.
Текстът на книгите е адаптиран от специалист за съответния исторически период в интригуващ стил - това позволява на читателя да проследи пътя на героя, неговите приключения, както и да се идентифицира с него. Всяка глава завършва с тематичен енциклопедичен откъс на две страници, който разглежда документално специфични аспекти на периода - начин на живот, религия, история, архитектура. Историите са допълнени с описателните илюстрации на френски илюстратори, внимателно подбрани според тяхната пристрастност към съответната тема.
Авторитетното издателство "Дамян Яков", което отдавна се е наложило на книжния пазар със своите прецизно подготвени, стилно оформени и отпечатани издания, потвърждава професионалното си отношение и разбиране към онова, което прави - дори с един наглед дребен детайл. На корицата-гръб на всяко от изданията е посочено, че са предназначени за деца над 10 години. Тази изключително важна подробност преди години бе традиция в книгоиздаването и много улеснява родителите, които по този начин може да избегнат затрудняването на децата си с неподходящи за тяхната възраст издания.

Заев няма претенции за "македонско малцинство"

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 143

Фон дер Лайен: ЕС ваксинира 70% от населението

автор:Дума

visibility 117

/ брой: 143

Атентат срещу кубинското посолство в Париж

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 143

Социални протести в САЩ

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 143

Лоши игрички

автор:Велиана Христова

visibility 156

/ брой: 143

Горещо лято, скромни ремонти

автор:Деси Велева

visibility 109

/ брой: 143

Здравна реформа? Забравете!

автор:Велко Велков

visibility 122

/ брой: 143

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ