15 Юни 2021вторник16:19 ч.

Снимки Изд. "Ракета"

Книги

Опитът на Питър Сейдж в единайсет лични писма

/ брой: 6

автор:Дума

visibility 1565

Нещата се нареждат най-добре за онези, които се възползват по най-добрия начин от обстоятелствата. Питър Сейдж е жив пример за това, а неговият наръчник предоставя комплект инструменти, които можем да ползваме, за да се изправим срещу несгодите с усмивка, да се учим, да растем и да сме готови за всичко, което ни поднесе животът.

Малко предистория: През януари 2017 г. Питър Сейдж е задържан за неуважение към съда по гражданско дело. Без да е извършил криминално деяние, му се налага да излежи неколкомесечна присъда в "Пентънвил" - 200-годишен викториански затвор с репутация на един от най-непоносимите във Великобритания. Случилото се е напълно неочаквано и оказва огромно влияние върху всички аспекти на живота му. Води до срив на обещаващото начало на неговия бизнес, става причина за анулиране на сватбата му, отприщва вълна от злорадство и подигравки в пресата.

Дали ще успее да приложи на практика това, на което учи другите, в една от най-суровите среди - и то не само за да оцелее, но и да преуспява? Ще може ли да донесе трайна и положителна промяна не само за хората, отписани от обществото, а за системата, чиято неефективност и недостатъци остават далеч извън радара на общественото внимание?

Отговорите и историята зад тях са разказани във "Въпреки всичко" - книга необикновена, но не и измислица. Тя представлява колекция от единайсет лични писма на автора, изпращани на всеки две седмици от началото на неговото изпитание. Първоначално той ги споделя в реално време с членовете на популярните си коучинг групи - Елитен менторски форум (ЕМФ) и Майсторски кръг. Разказва от първа ръка какво и как прави, отправяйки покана и давайки възможност на читателите да прилагат същите прозрения и техники за собствените си проблеми, при това с поразителен успех.

Питър Сейдж е световноизвестен предприемач, преминал през множество мултимилионни възходи и банкрутни падения, международен презентатор, автор на бестселъри, учител, философ с невероятно проникновение, водещ експерт в областта на човешкото поведение и развитие, лидерство и мотивация. 

Днес неговата история е достъпна и на български език благодарение на издателство "Ракета". Инициатор за издаването й е управителят на издателството Диана Бойчева, която следва от години идеите на Питър Сейдж в живота и работата си. Преводът е на Гаяне Минасян - тя го определя като една от най-скъпите книги, върху които е работила. Защото става въпрос не за идеология, а за живот и ценности, преминали и устояли през огъня на най-тежки изпитания.

Язовирите погълнали 630 млн. лв.

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 112

Увеличават надзорниците в ББР

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 112

Байдън: НАТО не е платена охрана

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 112

Румъния спря 3700 тона отпадъци

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 112

Кратки новини

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 112

През просото

автор:Валентин Георгиев

visibility 338

/ брой: 112

На дневен ред е въпросът кой да управлява

автор:Валентин Георгиев

visibility 367

/ брой: 112

Дядото

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 112

Опитно поле

автор:Евгени Гаврилов

visibility 275

/ брой: 112

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ