29 Май 2020петък10:47 ч.

Няколко думи

Нищо не е загубено

/ брой: 49

автор:Павлета Давидова

visibility 741

Проучване сочи, че хората до 29 г. ставали все по-апатични към политическите процеси. Какво да ги вдъхновява - знайни и незнайни лидери все ни обясняват как трябвало да ги изберем, защото били "по-малкото зло". Ако всеки избор е предрешен да е лош, какво тогава да ни мотивира?

Само 7% четат политически новини. Колко са чисто политическите информации? Не се ли превърна сериозната журналистика в жълтория? Не приучаваме ли младите повече да гледат и четат "сдъвкани" и повърхностни кратки "постове"? Какво различно казват политическите лидери, че да си заслужават редовното проследяване? Не тъпчат ли едни и същи опорки, не са ли предсказуемо скучни?

Едва 4% от младите искат да участват в политиката. Добре, че не са повече! Тяхната роля е да се учат, да търсят професионалния си път. Ако опитат да бъдат политически играчи без това, само се превръщат във фигурки без мнение. Политик може да стане всеки лекар, учител, счетоводител и т.н. (при наличие на определени качества), но не и обратното. Пък и стига сме ги учили, че им се полага като квота. Нека се докажат!

Хубавото е, че младите са социално чувствителни. Би трябвало неправдите да ги вдъхновят да търсят промяна, да бъдат такава. Дори и като политици. Нищо не е загубено! 

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 100

Меркел: ЕС да поеме повече отговорност в света

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 234

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1166

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 385

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ