22 Май 2019сряда16:11 ч.

Няколко думи

Нищо не е загубено

/ брой: 49

автор:Павлета Давидова

visibility 398

Проучване сочи, че хората до 29 г. ставали все по-апатични към политическите процеси. Какво да ги вдъхновява - знайни и незнайни лидери все ни обясняват как трябвало да ги изберем, защото били "по-малкото зло". Ако всеки избор е предрешен да е лош, какво тогава да ни мотивира?

Само 7% четат политически новини. Колко са чисто политическите информации? Не се ли превърна сериозната журналистика в жълтория? Не приучаваме ли младите повече да гледат и четат "сдъвкани" и повърхностни кратки "постове"? Какво различно казват политическите лидери, че да си заслужават редовното проследяване? Не тъпчат ли едни и същи опорки, не са ли предсказуемо скучни?

Едва 4% от младите искат да участват в политиката. Добре, че не са повече! Тяхната роля е да се учат, да търсят професионалния си път. Ако опитат да бъдат политически играчи без това, само се превръщат във фигурки без мнение. Политик може да стане всеки лекар, учител, счетоводител и т.н. (при наличие на определени качества), но не и обратното. Пък и стига сме ги учили, че им се полага като квота. Нека се докажат!

Хубавото е, че младите са социално чувствителни. Би трябвало неправдите да ги вдъхновят да търсят промяна, да бъдат такава. Дори и като политици. Нищо не е загубено! 

ЧЕЗ се оттегля от делото срещу КЗК

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 96

70 000 дка земи са с поражения от градушките

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 96

Близо 1/3 от жилищата у нас са необитаеми

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 96

Гласуват вот на недоверие към Курц

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 96

Химическите компании са опасни за европейците

автор:Дума

visibility 144

/ брой: 96

Нивото на океаните може да се покачи с 2 метра

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 96

Законът срещу училището

visibility 576

/ брой: 96

Слугинажът

visibility 176

/ брой: 96

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ