24 Март 2019неделя15:04 ч.

Медии

Наз@ем от мреж@та

/ брой: 243

автор:Дума

visibility 639

Протестът, организиран от Камарата на строителите в България, бе една от най-коментираните теми през последните дни. Прецедент ли е акцията на бизнеса срещу опозицията, имат ли право строителите да са обидени и какво провокира недоволството им бяха само част от акцентите, които могат да бъдат открити във форумите и социалните мрежи.

- Когато милионери изкарат "своите" работници на протест срещу опозицията нещата не са смешни, а страшни. Още по-срашно е, че подобни дълбини на демократичното политикотворчество се превърнаха в норма. 

- Ако строителните магнати бяха изкарали своите работници да протестират по ул. "Граф Игнатиев", майсторите от скука и понеже и така им плащат, щяха да довършат "Графа" за ден

- Български принос в политологията: "олигархичен протест".

- Навремето един управляващ бил казал: "Да дойдат танковете". Танкове имахме, но те не дойдоха.

Сега поради липса на танкове баш управляващия каза: "Да дойдат багерите". И те дойдоха.

Напредък.

- Ако протестираш срещу правителството за 7 месеца ти дават 150 милиона лева, както бе с Майките ! Ако "протестираш" 7 часа в прослава на правителството, за един час ти дават милиард и 700 милиона, както в строителството!

- Значи да уточним: искането за проверки на качеството не дискредитира строителния сектор. Напротив! Но демонстрацията с машините в София силно го дискредитира. Както и качеството, с което всички се сблъскваме. И откога да разобличиш корупцията означава дискредитиране?! Що за защитна реакция на строителната мафия! Всичко ни възмущава в герберастка България, но вашето нахалство е връх в наглостта на прехода. Бъдете абсолютно сигурни, че ще си го получите. И фадромите няма да ви спасят.

-  Гузен негонен бяга. Независимата експертиза, която БСП иска, не е да провери кой строител работи добре, защото изпълнител може да е и чуждестранно лице. Проверката е за това, дали отговорните държавни органи са си затваряли очите при приемане на обектите.

- Режисиран театър на милиционерско и мутренско ниво. Граф Игнатиев ли да гледаме или пътя покрай Своге или стотиците пътища затворени за ремонт месеци след откриването им?!

- След като Камората на строителите направи политически протест, стана очевидна олигархическата й връзка с управляващите!

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1425

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 416

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 460

/ брой: 56