26 Май 2019неделя12:46 ч.

ново:

Избираме членове на Европейския парламент. Всеки глас има значение. Избираме членове на Европейския парламент. Всеки глас има значение.

Над 600 млн. евро срив на чуждите инвестиции

/ брой: 76

автор:Дума

visibility 358

Срив от над 600 млн. евро има на преките чуждестранни инвестиции у нас за първите два месеца на годината в сравнение със същия период на 2018 г. Притокът на чужди капитали от началото на годината до края на февруари е отрицателен - минус 437,6 млн. евро, при плюс 236 млн. евро преди година, показват предварителните данни на БНБ.

Инвестициите само през февруари са едва 21,9 млн. евро, показва статистиката на БНБ. Регистрираната стойност на ПЧИ през втория месец на годината е изцяло под формата на дългови инструменти, т. е. това са пари, които са отпуснати от компаниите майки на българските им дружества, но те трябва да се върнат в даден момент.

Дяловият капитал е отрицателен, т. е. фирми с чужда собственост не само че не инвестират, но в по-голяма степен намаляват капитала си у нас.

Нетният поток от инвестиции на чуждестранни лица в недвижими имоти е отрицателен в размер на 0,02 млн. евро при положителен нетен поток от 4,7 млн. евро за януари 2018 г. По страни най-голям дял в инвестициите в недвижими имоти имат Украйна (0,1 млн. евро) и Казахстан (0,1 млн. евро), докато тези на Русия намаляват (с 0,3 млн. евро).

Най-големите нетни потоци по преки инвестиции в страната за януари Ц февруари 2019 г. са от Ирландия (70 млн. евро), Холандия (43,3 млн. евро) и Люксембург (33,4 млн. евро).

Кандидат за летището предлага да построи и стадион

автор:Дума

visibility 473

/ брой: 97

Най-после пуснаха процедурата за АЕЦ "Белене"

автор:Дума

visibility 390

/ брой: 97

Елена Йончева: Това е битка за България

автор:Ивелин Николов

visibility 773

/ брой: 97

Златното момче

автор:Павлета Давидова

visibility 716

/ брой: 97

Парламентарна мимикрия

автор:Ростислава Иванова

visibility 349

/ брой: 97

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ