23 Ноември 2024събота12:40 ч.

Няколко думи

На подбив

/ брой: 182

автор:Барбара Пейчинова

visibility 7125

На пазара е открито сирене без дори молекула мляко, със 75% вода и нишесте, което все пак гордо продължава да минава за сирене. Въпросът е можем ли изобщо да представяме такъв продукт за хранителен и, ако трябва да му сложим име, как бихме го нарекли всъщност? Каша или буламач - за 6,50 лв.? Вярно е обаче, че след като наскоро излязоха данни, че сме първи по цени на продукти в Европа, но и първи по бедност, сумата от 6,50 лв. вече нищо не значи. Пенсионерът с оскъден доход е поставен пред истинско предизвикателство да сложи в хладилника си продукти, камо ли качествени. Значи ли това обаче, че трябва да е обречен да яде "сирене", направено от вода и малко химия, без абсолютно никакъв млечен състав?
От една страна, със сигурност трябва да сме щастливи, че агенцията по храните не спи и открива нарушения, но това не спира имитиращите продукти да пълнят рафтовете в магазините и лошото е, че имитациите стават все по-скандални. Въпреки че въпросното предприятие два пъти е затваряно, то продължава да си бълва боклуците, а агенцията вдига рамене безпомощно. За прокуратурата пък, разбира се, престъпление няма. Ние обаче пак питаме кой трябва да санкционира неетичните практики и кога най-накрая ще бъде отнеман лицензът на търговци, които искат да правят 100% печалба на гърба на хората, а в замяна ги взимат на подбив?

Русия е готова за преговори

автор:Дума

visibility 722

/ брой: 224

Липса на гориво спря транспорта в Скопие

автор:Дума

visibility 673

/ брой: 224

Австралия забранява социалните мрежи за деца

автор:Дума

visibility 679

/ брой: 224

Накратко

автор:Дума

visibility 571

/ брой: 224

Пералнята не работи

автор:Александър Симов

visibility 737

/ брой: 224

Необходима забрана

автор:Таня Глухчева

visibility 657

/ брой: 224

Трябва ли левицата да прави политически компромис?

visibility 667

/ брой: 224

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ