05 Юни 2020петък22:15 ч.

На краставичар краставици...

/ брой: 269

автор:Искра Милева

visibility 704

София ще е първата община с общинска полиция. Това се похвали вчера избраната за кметица Йорданка Фандъкова. И то не кога да е, а при отчета за едногодишното й управление на София. Билетчето за градския транспорт щяло да остане на същата цена и догодина. Нямало да се вдигат данъци и такси. Имало планирани нови 1000 места в детските градини. Ще се свалят незаконни рекламни билбордове. Снегорините били готови за първия сняг. И т.н., и т.н.

 

Все хубави приказки. Няма лошо София да има общинска полиция. И може би всеки родител е готов да му бръкнат в джоба за необходимите 2,6 млн. лв. на година за общинските полицаи. Та поне детето му да минава спокойно през тъмните и мръсни подлези. Няма лошо и билетчето да си остане на същата цена. Защото тя скочи за около десетина години феноменално. Няма лошо и да има нови места в детските градини. Не е лошо и да се махат рекламите на поставилите ги незаконно.

 

Само дето всичко звучи като една хубава приказка, разказана дни преди общинарите да трябва да приемат бюджета на София за 2011 г. Разказана хубаво, защото този път не се знае ще вържат ли ГЕРБ необходимите гласове. Защото сините взеха, че биха бойкот. Дори предрекоха нова криза с боклука на софиянци. От което, между другото, избраната за кметица взе, че силно се учуди. Според нея дори отпадъците били намалели с 80 000 тона тази година. Иначе Фандъкова клекна и обеща още тази седмица да бъде обсъден бюджетът за догодина със сините.

 

Само дето хич не е за чудене. За чудене е как боклукът ще да е намалял при ставащите все повече софиянци и липсата на завод. Защото се оказа, че екскметът и премиер Бойко Борисов е направил първа копка само на инфраструктурата за съоръжението. Така че хич да не се чуди Фандъкова, ако София отново замирише след първото топене на снега. Хич да не се чуди избраната за кметица, ако и догодина скочат майки и бащи, за чиито деца няма място в градините. Хич да не се учуди и ако снегорините отново се "успят" и уволняваме след "сняг качулка" шефове на почистващи фирми. И хич да не се чуди, че ще й се наложи да вдигне и данъци, и такси, и билетчета, махайки рекламите. Защото те са единствената алтернатива са събиране на повече приходи в хазната на "Московска" 33 и няма логика да се отсвирват с лека ръка. И хич не е за чудене дали Фандъкова отново ще бъде избрана за кметица на следващия вот. Защото някак си в София или в държавата не вируват само партиите ГЕРБ и СДС. Така че някак си нелогично звучи да се обсъжда един бюджет само между двете политически сили.

 

А иначе хвалбите, че София ще участва по 60 международни проекта и т. н., звучат добре. Но едва ли някой вече ще им се върже. Нищо че самата Фандъкова си самонаписа оценка добър или много добър за своето управление. Той, народът, си е казал: "На краставичар краставици да продаваш".
Гърция обяви готовност за война с Турция

автор:Дума

visibility 462

Германия подпомага икономиката със 130 млрд. евро

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 105

Протестите в САЩ стават по-мирни

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 105

Датата

автор:Дума

visibility 220

/ брой: 105

Горяните от Ню Йорк

автор:Христо Георгиев

visibility 827

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ