20 Октомври 2019неделя21:56 ч.

На краставичар краставици...

/ брой: 269

автор:Искра Милева

visibility 609

София ще е първата община с общинска полиция. Това се похвали вчера избраната за кметица Йорданка Фандъкова. И то не кога да е, а при отчета за едногодишното й управление на София. Билетчето за градския транспорт щяло да остане на същата цена и догодина. Нямало да се вдигат данъци и такси. Имало планирани нови 1000 места в детските градини. Ще се свалят незаконни рекламни билбордове. Снегорините били готови за първия сняг. И т.н., и т.н.

 

Все хубави приказки. Няма лошо София да има общинска полиция. И може би всеки родител е готов да му бръкнат в джоба за необходимите 2,6 млн. лв. на година за общинските полицаи. Та поне детето му да минава спокойно през тъмните и мръсни подлези. Няма лошо и билетчето да си остане на същата цена. Защото тя скочи за около десетина години феноменално. Няма лошо и да има нови места в детските градини. Не е лошо и да се махат рекламите на поставилите ги незаконно.

 

Само дето всичко звучи като една хубава приказка, разказана дни преди общинарите да трябва да приемат бюджета на София за 2011 г. Разказана хубаво, защото този път не се знае ще вържат ли ГЕРБ необходимите гласове. Защото сините взеха, че биха бойкот. Дори предрекоха нова криза с боклука на софиянци. От което, между другото, избраната за кметица взе, че силно се учуди. Според нея дори отпадъците били намалели с 80 000 тона тази година. Иначе Фандъкова клекна и обеща още тази седмица да бъде обсъден бюджетът за догодина със сините.

 

Само дето хич не е за чудене. За чудене е как боклукът ще да е намалял при ставащите все повече софиянци и липсата на завод. Защото се оказа, че екскметът и премиер Бойко Борисов е направил първа копка само на инфраструктурата за съоръжението. Така че хич да не се чуди Фандъкова, ако София отново замирише след първото топене на снега. Хич да не се чуди избраната за кметица, ако и догодина скочат майки и бащи, за чиито деца няма място в градините. Хич да не се учуди и ако снегорините отново се "успят" и уволняваме след "сняг качулка" шефове на почистващи фирми. И хич да не се чуди, че ще й се наложи да вдигне и данъци, и такси, и билетчета, махайки рекламите. Защото те са единствената алтернатива са събиране на повече приходи в хазната на "Московска" 33 и няма логика да се отсвирват с лека ръка. И хич не е за чудене дали Фандъкова отново ще бъде избрана за кметица на следващия вот. Защото някак си в София или в държавата не вируват само партиите ГЕРБ и СДС. Така че някак си нелогично звучи да се обсъжда един бюджет само между двете политически сили.

 

А иначе хвалбите, че София ще участва по 60 международни проекта и т. н., звучат добре. Но едва ли някой вече ще им се върже. Нищо че самата Фандъкова си самонаписа оценка добър или много добър за своето управление. Той, народът, си е казал: "На краставичар краставици да продаваш".
Синове на кметове се облажили с евтина земя

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 201

Глоба до 15 хил. лв. грози Борисов за незаконна агитация

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 201

Детският дом във Видин става комплексен център

автор:Аида Паникян

visibility 32

/ брой: 201

Гурбетчиите пращат по 3,4 млн. евро на ден

автор:Дума

visibility 34

/ брой: 201

Половин тон заразена риба стигна до потребителите

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 201

Светът прахосва храна за 400 млрд. долара

автор:Дума

visibility 30

/ брой: 201

Нарушава се примирието между Анкара и кюрдите

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 201

Джонсън поиска отлагане на Брекзит, но с уловка

автор:Дума

visibility 36

/ брой: 201

Северна Македония върви към избори

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 201

В Хонконг прилагат Майдана от Киев

автор:Дума

visibility 33

/ брой: 201

"Зиги-Заги, Ой-Ой-Ой, Адолф Хитлер наш герой!"

автор:Велислава Дърева

visibility 52

/ брой: 201

И ядно тупаме с краче

автор:Константин Иванов

visibility 36

/ брой: 201

Николай Радев: "Златният дъжд" от пари към Пловдив е мит

автор:Павлета Давидова

visibility 35

/ брой: 201

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ