03 Ноември 2025понеделник21:50 ч.

Месо от въздуха ще радва вегани

/ брой: 226

автор:Дума

visibility 862

Компанията "Еър протеин" възнамерява изкуствено да създаде месо с помощта на въздух, вода и минерали, съобщи "Л`Офишъл". Идеята ще се основава на изследвания на НАСА от 60-те години. Разработката се заключава в производството на храна с помощта на микроби-хидрогенотрофи, които могат да превърнат въглеродния диоксид в храна.

Компанията малко е променила концепцията. Специалистите са използвали способността на микроорганизмите да създават вид брашно от съставните елементи на въздуха. Целият процес отнема няколко часа и донякъде е подобен на производството на бира.

Отбелязва се, че този продукт не може да се нарече пълноценно месо. Специалистите твърдят, че то може да се смесва с други съставки. Революционният източник на протеин ще помогне в производството на веганска храна. В момента няма планове за масово производство.

Рязко поскъпват зеленчуци в сезона на туршиите

автор:Дума

visibility 469

/ брой: 205

Падат приходите на "Български пощи"

автор:Дума

visibility 488

/ брой: 205

"Револют" спира да работи с левове от 17 декември

автор:Дума

visibility 492

/ брой: 205

„Евронюз“: Страните от ЕС ще плащат заемите на Киев

автор:Дума

visibility 507

/ брой: 205

В РСМ освиркаха Величкович - пяла с българския флаг

автор:Дума

visibility 476

/ брой: 205

Гърците все повече търсят стоки втора употреба

автор:Дума

visibility 488

/ брой: 205

Накратко

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 205

Смисълът от властта

автор:Александър Симов

visibility 495

/ брой: 205

Венецуелският пъзел на Путин

автор:Юри Михалков

visibility 563

/ брой: 205

Будителството - жива сила

visibility 478

/ брой: 205

Не говорим за "Лукойл", а за "Нефтохим Бургас"!

visibility 492

/ брой: 205

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ