19 Юли 2025събота05:55 ч.

Месо от въздуха ще радва вегани

/ брой: 226

автор:Дума

visibility 830

Компанията "Еър протеин" възнамерява изкуствено да създаде месо с помощта на въздух, вода и минерали, съобщи "Л`Офишъл". Идеята ще се основава на изследвания на НАСА от 60-те години. Разработката се заключава в производството на храна с помощта на микроби-хидрогенотрофи, които могат да превърнат въглеродния диоксид в храна.

Компанията малко е променила концепцията. Специалистите са използвали способността на микроорганизмите да създават вид брашно от съставните елементи на въздуха. Целият процес отнема няколко часа и донякъде е подобен на производството на бира.

Отбелязва се, че този продукт не може да се нарече пълноценно месо. Специалистите твърдят, че то може да се смесва с други съставки. Революционният източник на протеин ще помогне в производството на веганска храна. В момента няма планове за масово производство.

С 14% повече са банкрутите на фирми у нас

автор:Дума

visibility 692

/ брой: 131

Чуждите инвестиции нарастват с 47 на сто

автор:Дума

visibility 654

/ брой: 131

Сред първите в ЕС сме по поскъпване на имотите

автор:Дума

visibility 700

/ брой: 131

Испания има полза от мигрантите

автор:Дума

visibility 642

/ брой: 131

Украйна ще мобилизира и мъже над 60 години

автор:Дума

visibility 679

/ брой: 131

Четири държави отказаха да купуват оръжие от САЩ

автор:Дума

visibility 630

/ брой: 131

Накратко

автор:Дума

visibility 583

/ брой: 131

Касапинът на протест

автор:Александър Симов

visibility 677

/ брой: 131

Трагедията мигранти

автор:Таня Глухчева

visibility 653

/ брой: 131

Силата на корените ни вдъхновява

автор:Ина Михайлова

visibility 759

/ брой: 131

За какво ЕС ще изхарчи 2 трилиона евро... Евентуално

автор:Дума

visibility 642

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ