04 Април 2020събота15:52 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Няколко думи

Майбах икономика

/ брой: 57

автор:Евгени Гаврилов

visibility 499

При предишната криза от 2008-2009 г. олигарх, който сега търка наровете в затвора, каза, че и той бил засегнат, защото се наложило да слезе от самолета и да се качи на майбаха. Сега явно ситуацията е по-тежка, защото Той призова олигарсите да продадат и майбасите. Изобщо майбах икономика. Само дето дребният бизнес, който е ударен най-тежко от коронавируса и в който работят три четвърти от хората у нас, няма луксозни возила. А и всички олигарси да продадат всичките си коли, парите ще стигнат за едва един процент от дневните разходи на правителството. 

С предлаганите мерки правителството, вместо да изпише вежди, може да избоде очи. Той се оправда, че иска да се измислят най-добрите икономически мерки и затова ги бави, но е съмнително колко ефективни ще са те, щом намеренията са минимални средства за бизнеса, за да има пари за пенсии и за здравната система. Лъсна колко недалновидна е досегашната Му политика в тези два сектора, щом те нямат абсолютно никакви резерви за кризи.

Ако философията на дискриминация в проектопостановлението не се измени, държавната мярка няма да се отнася за засегнатите от очакваната криза сектори, а само за затворените заради санитарните мерки бизнеси. Така подкрепа ще има за барове и дискотеки, но не и за заводи за производство на авточасти или електроника, например. А така криза не се преодолява.

Едва 228 фирми искат помощ по схемата 60/40

автор:Дума

visibility 0

БНБ въвежда мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 467

Българите очакват тежка финансова криза

автор:Дума

visibility 568

/ брой: 64

30 години БСП е нужна на всеки един социалист

автор:Дума

visibility 900

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 696

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 418

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 297

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ