19 Ноември 2019вторник23:29 ч.

Книги

Лавица

/ брой: 171

автор:Дума

visibility 297

“СМЕХЪТ НЕ Е ОТ ВЧЕРА”, съставителка Огняна Иванова, издава “Изток-Запад”. Порой от парадокси, афоризми, анекдоти и остроумия. Думи на велики личности (истин- ски или приписани), превърнали се в крилати фрази. Черен хумор, оптими- стичен песимизъм и абсур- дистки реализъм. Нещата от живота, който е толкова се- риозен, че не бива да се при- ема на сериозно. И не забра- вяйте: усмихвайте се днес, защото утре може да е много по-лошо, отбелязва състави- телката. Огняна Иванова е преводачка, редакторка и ав- торка. Като преводачка предимно от английски език е работила над повече от 50 книги, а като редактор- ка - над стотици заглавия. Носителка е на “Златно перо” на Съюза на българските преводачи.


“КОГАТО СЕ БОРИМ СЪС СЕБЕ СИ” от Рюди- гер Далке издава “Хермес” в превод на Ели Буздрева. Темата за агресията в различните й аспекти винаги е била актуална, а в наши дни проявите й се заклеймяват по- яростно отвсякога. В среда на социалнополитически кон- фликти и изострена лична по- требност за изява и признание Далке полага основите на нео- бичаен подход към здравето и процесите в обществото. На- ред с методиката си за тълку- ване на болестни състояния, той разкрива неподозираните положителни характеристики на принципа на агресията, като предупреждава, че ако не се справим с този принцип, той неизменно се обръща срещу нас и в крайна сметка се борим единствено със самите себе си.


“ПОСЛЕДНАТА ДВОРНА РАЗПРОДАЖБА НА ФЕЙТ БАС ДАРЛИНГ” от Линда Рътлидж издава “Колибри” в превод на Надежда Розова. В навечери- ето на новото хилядолетие и непосредствено преди края на своя живот ексцентричната и заможна Фейт Бас Дарлинг решава да разпродаде старин- ните вещи, съхранили истори- ята на пет поколения от рода й и куп семейни тайни. Жите- лите на скромното тексаско градче се стичат на моравата пред красивата къща от ХIХ в., където ги очаква изящна колекция от антики, предлага- ни на безценица. Романът по- ставя важните теми за вярата и религията, за почтеността и храбростта, за обичта и отчуждението, за взаимната толерантност, за дреб- навостта и щедростта, но поражда и немалко въпроси.


“ПЕРФЕКТНАТА ДВОЙКА” от Елин Хилд е-бранд издава “Сиела”. Лятото е сезонът на сват- бите на скъпарския остров Нантъкет. Дошло е време за сватбата на наследника на фамилията Уинбъри, едни от богоизбраните жители на ос- трова. Младоженката е осле- пително красивата Селест, чийто скромен произход я краси като екзотично цвете сред елитните гости. Петък, събота и неделя. Три дни, в които трябва да се съберат близки и роднини от целия свят, за да станат свидетели на така чакания момент за двамата влюбени - най-пер- фектната двойка. Три дни, в които всичко трябва да е съвършено. Но в ранното съботно утро идилията рухва. Тялото на една от гостенките е открито да се носи по вълните в близост до брега.

В ОИК се съмняват в избора на Фандъкова

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 223

Борисов даде на заден за болничните

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 223

Турция въвежда данък за хотелско настаняване

автор:Дума

visibility 82

С 2 ст. на киловатчас поскъпва токът

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 223

От ИПИ прогнозират по-високи местни данъци

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 223

14% ръст на заемите от бързи кредити

автор:Дума

visibility 54

/ брой: 223

Евросъюзът договори бюджета за догодина

автор:Дума

visibility 56

/ брой: 223

Брюксел съветва Киев да купува газ от Русия

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 223

ЕС и САЩ на различни позиции за Израел

автор:Дума

visibility 60

/ брой: 223

Кратки новини

автор:Дума

visibility 57

/ брой: 223

Успех без фанфари

автор:Георги Георгиев

visibility 116

/ брой: 223

Възкръсналият свидетел

visibility 97

/ брой: 223

Датата

автор:Дума

visibility 54

/ брой: 223

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ