16 Август 2024петък12:35 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кисели краставички

/ брой: 236

visibility 110

Готвач Юс

Знае се, че още през XII век в Русия са правили кисели краставички и кисело зеле. По-късно асортиментът от консервирани плодове и зеленчуци става все по-разнообразен. Познавачът на руската кухня Вилям Похльобкин отбелязва, че в крайна сметка руснаците открили, че може да консервират гъби (лютива млечница, манатарка, пачи крак, лъжлива млечница), краставички, домати, чушки, тиквички, патладжани, дини, пъпеши, грах в шушулка, лозови листа, цветно зеле... Да се съсредоточим на краставичките.

Необходими продукти (за 50 кг кисели краставички):
пресни краставици — 53 кг, копър — 1,5-2 кг, листа и корен на хрян — 250 г, чесън — 150-200 г, люти чушлета пресни — 50 г или сушени — 10-12 г, магданоз и керевиз — 250 г, листа от черен касис или вишна — 500 г.
Начин на приготвяне:
Краставиците се измиват добре и подреждат в каца, като се редуват със зеленината: копър (със зелени семена), керевиз, магданоз, листа от черен касис, листа и корени на хрян, естрагон, чесън, мента, червена люта чушка (по избор). Препоръчвам преди нареждането на краставичките да първо се потопят за 2-3 минути във вряла вода, а после веднага да се облеят със студена вода. Краставичките се заливат със солен разтвор, покриват се със стерилизирана марля или кърпа, отгоре се поставя дървен кръг или тежест (камък). Кацата престоява 1-2 дни в помещение, след което се долива солен разтвор и се поставя в мазе или на студено.
 

Радев подписа закона против гей пропагандата

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 156

Арестуваха управителката на опожарения хоспис в Банкя

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 156

Столичани скочиха срещу новия сайт на ЦГМ

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 156

Доган по документи се разделя с ТЕЦ "Варна"

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 156

Производствените цени в селското стопанство спадат

автор:Дума

visibility 2

/ брой: 156

Украйна може да се откаже от ядрени ни реактори

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 156

Съединените щати не са световен полицай

автор:Дума

visibility 2

/ брой: 156

Жалба в Гърция за пожара до границата

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 156

Нови версии за атаките срещу "Северен поток"

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 156

Накратко

автор:Дума

visibility 2

/ брой: 156

Ни чул, ни видял

автор:Аида Паникян

visibility 1

/ брой: 156

Политически цайтнот

visibility 1

/ брой: 156

Пропадането на Източна Европа

автор:Боян Дуранкев

visibility 2

/ брой: 156

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ