17 Юли 2024сряда11:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кисели краставички

/ брой: 236

visibility 96

Готвач Юс

Знае се, че още през XII век в Русия са правили кисели краставички и кисело зеле. По-късно асортиментът от консервирани плодове и зеленчуци става все по-разнообразен. Познавачът на руската кухня Вилям Похльобкин отбелязва, че в крайна сметка руснаците открили, че може да консервират гъби (лютива млечница, манатарка, пачи крак, лъжлива млечница), краставички, домати, чушки, тиквички, патладжани, дини, пъпеши, грах в шушулка, лозови листа, цветно зеле... Да се съсредоточим на краставичките.

Необходими продукти (за 50 кг кисели краставички):
пресни краставици — 53 кг, копър — 1,5-2 кг, листа и корен на хрян — 250 г, чесън — 150-200 г, люти чушлета пресни — 50 г или сушени — 10-12 г, магданоз и керевиз — 250 г, листа от черен касис или вишна — 500 г.
Начин на приготвяне:
Краставиците се измиват добре и подреждат в каца, като се редуват със зеленината: копър (със зелени семена), керевиз, магданоз, листа от черен касис, листа и корени на хрян, естрагон, чесън, мента, червена люта чушка (по избор). Препоръчвам преди нареждането на краставичките да първо се потопят за 2-3 минути във вряла вода, а после веднага да се облеят със студена вода. Краставичките се заливат със солен разтвор, покриват се със стерилизирана марля или кърпа, отгоре се поставя дървен кръг или тежест (камък). Кацата престоява 1-2 дни в помещение, след което се долива солен разтвор и се поставя в мазе или на студено.
 

Чуждите инвестиции намаляха с 62%

автор:Дума

visibility 11

/ брой: 134

НАП засякла само 255 кешови плащания над 10 000 лв.

автор:Дума

visibility 9

/ брой: 134

Възраждат идеята "донос-бонус"

автор:Дума

visibility 6

/ брой: 134

Европейският парламент се събра на първа сесия

автор:Дума

visibility 11

/ брой: 134

Тръмп избра сенатор за вицепрезидент

автор:Дума

visibility 9

/ брой: 134

Пожари бушуват на Балканите

автор:Дума

visibility 8

/ брой: 134

Накратко

автор:Дума

visibility 12

/ брой: 134

Касапи на Конституцията

автор:Александър Симов

visibility 10

/ брой: 134

За нуждата от ТЕЦ-ове

visibility 9

/ брой: 134

Глад за медицински сестри

автор:Аида Паникян

visibility 14

/ брой: 134

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ