30 Септември 2020сряда12:13 ч.

И за престъпник не ставам

/ брой: 150

автор:Благовест Митков

visibility 1761

Мислих, мислих и какво - реших да стана престъпник. Чувал съм, че там добри пари се вадели. Отидох в една престъпна организация.
- Вие по какъв въпрос? - пита ме секретарката.
- Ами идвам при вас да стана престъпник!
- Оставете молба, автобиография и медицинско свидетелство и елате след една седмица.
Оставих и отивам след седмица.
- Вие?... А, да! - сеща се секретарката. - Дето искахте да ставате престъпник, нали? Не сте подходящ!
- Що, ма? - питам аз и я гледам по най-престъпен начин.
- Така прецени комисията - обяснява тя. - Първо, според медицинското свидетелство вие сте твърде здрав за подобна професия!
- Как така?
- Ами така! - отговаря тя. - Кръвното ви - осемдесет на сто и двайсет! Сърцето ви работи като мерцедес! Зъбите ви - и те до един здрави! Имате само малка пломба на шести горен вляво!
- И к`во от това бе, маце? - питам аз и чувствам как нервите ми почват да се събират на кълбета. - Тука престъпна организация ли е или е поликлиника?!
- Господине - отвръща мацето, - държанието ви още веднъж показва, че не сте за тази професия! Но за това - по-късно! Първо да изясним проблема със здравето! Вестници не четете ли? Не сте ли наясно, че всеки български престъпник е една развалина! Щом полицията арестува някого, веднага се разбира, че момчето има нужда от лечение! Страда или от хипертония, или от язва, или, не дай си, Боже, от пародонтоза! Знаете ли какво е пародонтоза? Жестока болест на венците! Зъбите ви се оголват! Кюфте не можете да сдъвчете, за пържола пък да не говорим! А вие? Здрав, прав, як мъжага искате да ставате престъпник! Има и друго! В автобиографията си пишете, че от малък сте агресивен и злобен! В детската градина сте биели другарчетата си, а като ученик сте връзвали консервни кутии за опашката на съседското куче! Как може?!
- Много лесно може! Фащаш кучето, притискаш му с крак главата, да не те ухапе...
- Не, не, господине! - пак ме прекъсва секретарката. - Отново ви казвам - четете вестници! Всички родни престъпници са хора нежни, лирични, на мравката път правят, а ако някоя мравка попадне случайно в улична локва, те я вадят от локвата и внимателно я занасят до мравуняка й!
Така и не ме назначиха за престъпник. Сега седя вкъщи и чета вестници. Подготвям се за кандидатстване в друга престъпна организация. Но нещо от тия вестници не ми е ясно. Престъпниците - слаботелесни, болни и добродушни, а полицията не може да се справи с тях! К`во ли щеше да е, ако бяха здрави, яки и лоши?!
 

Ремонт по „Тракия” ще е по-скъп от строежа

автор:Дума

visibility 469

/ брой: 185

Над 60% от българите са намалили разходите си

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 185

Чиновниците разбират е-управлението като пращане на имейл

автор:Дума

visibility 220

/ брой: 185

Външният дълг се е увеличил с 581 млн. евро през юли

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 185

На 100 секунди от Армагедона

автор:Георги Георгиев

visibility 382

/ брой: 185

Законите трябва да са в синхрон с народното сърце

автор:

visibility 199

/ брой: 185

Месец септември

автор:Никола Инджов

visibility 215

/ брой: 185

Трябва ни преоценка на нашето земеделие

автор:Въто Христов

visibility 185

/ брой: 185

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ