01 Ноември 2020неделя04:06 ч.

Еврозоната повиши тон на Гърция

/ брой: 20

автор:Дума

visibility 42

Еврозоната настоява всички политически партии в Гърция да дадат писмени гаранции, че ще прилагат обещаните реформи, преди да се съгласи да задейства втория си спасителен план, заяви австрийската министърка на финансите Мария Фектер. "Международният валутен фонд ще работи за нова програма за помощ на гърците. Ние обаче ще бъдем в състояние да дадем нашето съгласие само ако управляващите и другите политически партии са съгласни с прилагането на реформите, като това съгласие трябва да бъде потвърдено писмено", подчерта тя. Нейният холандски колега Ян Кеес де Ягер заяви, че "поносимо ниво на дълга е предварително необходимо условие за бъдещата програма за помощ на Гърция".
"Ясно е, че прилагането на реформите в Гърция се провали", посочи пък шведският финансов министър Андерс Борг, чиято страна не е член на еврозоната, но той участва в срещата на своите колеги от ЕС. "В сферата на структурните и на бюджетните реформи гърците не бяха на висотата им", посочи той.
В понеделник след продължили до късно вечерта дискусии еврозоната постави условие за всеки нов заем Гърция да положи допълнителни усилия, но  същевременно апелира към частните й кредитори да направят по-значим жест за намаляване на дълга на страната, за да не се стигне до фалит.

Гърция затваря всичко, без магазини и училища

автор:Дума

visibility 201

Брутално нападение над църква във Виена

автор:Дума

visibility 347

Белгия затваря магазините, хората ще работят от вкъщи

автор:Дума

visibility 197

Над 800 са ранените при труса в Турция

автор:Дума

visibility 196

Датата

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ