22 Януари 2021петък19:02 ч.

Бизнесът склонен за смесено работно време

/ брой: 129

автор:Дума

visibility 643

Бизнесът е готов да премине към "хибриден" модел на работа - и от дома, и от офиса, което означава, че трайно връщане в офисите след пандемията едва ли ще има. Това става ясно от  проучване на световния лидер в областта на HR решенията "Адеко Груп". То е проведено през май сред 8000 служители и топ мениджъри, които досега са работили в офис. Изследването, цитирано от economic.bg, показва, че работният свят е готов за нов "хибриден" модел на работа, като за три четвърти (74%) от анкетираните служители комбинацията от офис и дистанционна дейност е най-добрият начин занапред. Според тях най-оптималният модел на работа е прекарване на половината от времето в офиса (51%), а другата половина - на отдалечено работно място (49%). С този модел са съгласни и топ мениджърите в компаниите, като почти осем от десет (77%) от тях заявяват, че компаниите им ще получат предимство, адаптирайки се към новите работни процеси, които пандемията налага. 

"Светът на работата никога няма да се върне към нормалното, което познавахме преди да настъпи пандемията. Внезапната и драматична промяна в начина на работа ускори нововъзникващите тенденции като гъвкаво работно време, нуждата от високо ниво на емоционална интелигентност при лидерите и преквалификация, до такава степен, че те вече са фундамент за успешното развитие на компаниите", коментира Ален Дехейз, главен изпълнителен директор на "Адеко Груп". Друг извод от анализа на компанията е, че според 69% от анкетираните е "отминало времето" на 8-часовия работен ден и основният фокус и оценката на служителите трябва да се прави въз основа на постигнатите цели, а не на отработеното време. Голям процент от топ мениджмънта на компаниите (74%) също е съгласен, че продължителността на работната седмица трябва да се преразгледа.

Прекратиха сделките за студен резерв

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 15

КЕВР потвърди прогнозата за по-скъп газ от февруари

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 15

Национален регистър ще следи запорите на коли

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 15

Авиоотряд 28 ще прибира такси от правителствения ВИП

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 15

Сметищата на националния манталитет

автор:Юри Михалков

visibility 378

/ брой: 15

За какво мечтахме, а какво ни сполетя

visibility 480

/ брой: 15

ДВАМАТА ЛУДИ

visibility 476

/ брой: 15

Брекзитизиране

автор:Евгени Гаврилов

visibility 248

/ брой: 15

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ