23 Март 2019събота09:53 ч.

Кратки новини

/ брой: 179

автор:Дума

visibility 493

 

Спор между ромски семейства в Загреб завърши с "Калашников"
Спор между две семейства стана причина за безразборна стрелба по улиците на хърватската столица, предава скопската телевизия "Канал 5", като уточнява, че е използван "Калашников". Двете ромски семейства са се опитали да уредят стари сметки с най-малко 30 куршума "Калашников". Унищожени са и седем автомобила. Сцената се е разиграла пред училищна сграда и е предизвикала паника. Няма ранени при стрелбата. Арестувани са седем души, други 11 са били призовани на разпит.

Украинците винят своето правителство за конфликта
Отговаряйки на телевизионен въпрос, зрителите на украинския канал "NewsOne" категорично посочиха собственото си правителство като причина за неразрешаване на конфликта в източната част на страната. На това мнение са били цели 95% от участвалите почти 10 хил. души

Париж дава 8 млрд. евро за борба с бедността
Правителството на френския президент Еманюел Макрон планира да похарчи 8 млрд. евро за справяне с бедността. Това обяви говорителят на правителството. Макрон, който беше критикуван като президент на богатите след въвеждането на данъчни облекчения за заможните и за компаниите, късно снощи трябваше официално да очертае стратегията си за борба с бедността.

ЕП гласува за безвизов режим с Косово
Европейският парламент подкрепи започване на преговори за визова либерализация с Косово. Съответната инициатива беше гласувана на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург. За начало на процеса гласуваха 420 евродепутати срещу 186, а 22-ма се въздържаха. През юли в своята оценка Европейската комисия обяви, че страната, която все още не е призната от пет страни членки, е изпълнила всички критерии.

Мей и европейците - отсрочка по милост

автор:Дума

visibility 2

Сблъсъците в Сирия продължават

автор:Дума

visibility 395

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1037

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 336

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 368

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 198

/ брой: 56