26 Март 2019вторник23:23 ч.

Безочливост

/ брой: 177

автор:Аида Паникян

visibility 1144

Едва ли управляващите си спомнят, че през 2011-а в България имаше общо 4 трансплантации! Едва ли ги е еня, че заради необоснованите и безпочвени болнични лимити, финансови рестрикции и недалновидно пестене на пари, все още в медиите има "Зов за помощ"! Когато тези съобщения спрат, може да се каже, че България е станала цивилизована европейска държава. Дотогава манталитетът на управниците ни ще е под въпрос.
Днес няма отговорни за починалите в очакване на белодробна трансплантация! Откакто се разбра, че от около година са спрени трансплантациите на бял дроб на българи във Виена, вече месеци "държавата полага всички усилия да ги поднови в европейски клиники". Болните чакат, депутатите от левицата питат министъра, здравните власти очевидно нехаят. Иначе защо месеци наред ще оставят сам на фронтовата линия директора на Агенцията по трансплантация? Но и в този случай изненада няма - такъв е маниерът на управляващите от ГЕРБ воглаве с Бащицата - назначат някого за шеф на агенция или за министър, и щом се появи проблем, за който обществото надига глас, запретват ръкави да "гасят пожара". При втори и трети пожар изгърмява някой дребен бушон. Но Бащицата трябва да е чист, в бяло. А и изборите наближават - това е червената лампичка...
Май е време, вместо да чакаме какво ново предизборно обещание ще измъдрят от ГЕРБ, да попитаме гражданите за европейско развитие на България с какво подобриха здравето на нацията? Къде запратиха профилактиката? Защо измислят поредното пестене на пари от здраве? Така ли биха нехаели за "свой човек", който се нуждае от присаждане на бял дроб?
Кой ще е виновен, ако дори един от 18-имата чакащи трансплантация умре заради безочливото им бездействие? Няма отговорни и за институционалния разпад!

 

Предизборно разсрочват 45 милиона лева дългове

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 59

ГЕРБ превзе тотално Комисията за финансов надзор

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 59

Борчлии теглят нови кредити, за да покрият старите

автор:Дума

visibility 42

/ брой: 59

АПИ обяви търг за строителен надзор за 134 км от "Хемус"

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 59

Планета за еднократна употреба

visibility 54

/ брой: 59

Парламентът поема контрола над "Брекзит"

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 59

Америка прие закон срещу руския газ в ЕС

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 59

Заплашиха кметства в германски градове

автор:Дума

visibility 49

/ брой: 59