24 Март 2019неделя03:47 ч.

Изградено от ГЕРБ

/ брой: 169

автор:Мая Йовановска

visibility 1066

Явно в желанието си да пренасочат вниманието от себе си тия от властта, щото държавата контролира пътищата, взеха да ни забаламосват как ще правят нов контролен орган за безопасността по пътищата. Че всичко е на прима виста и без никаква разумна мисъл и няма кьорав разчет е ясно, защото дори не са наясно къде да бъде турена новата структура. И хем щяла да е независима, хем щял Бащицата да я контролира. Извинете, ама тая работа прилича на сформирането на умна седянка, която няма да има никакви правомощия, а само ще образова Бойко Борисов. И ще получава пари за тая работа. Малко ли са съществуващите контролни органи сега? Или просто не функционират?
От всички действия, че и обяснения в последните дни след зверската катастрофа край Своге разбрахме, че комай по документи всичко си е наред, пътищата обаче са опасни. Николай Нанков, след като го привикаха в следствието (като свидетел, разбира се) обяви, че анализ показва дето в асфалта е трябвало да се слагат съвсем друг вид материали. Сега ще праща проби за международна експертиза. Защо чак сега? Нали отдавна е имало данни, че в района стават инциденти?
Вчера "Галъп" оповести проучване, в което българите казват мнението си за пътната мрежа. И резултатът не е изненада за никого - среден три е оценката на нашенците за състоянието на пътищата в страната. Гордостта на ГЕРБ, строителството на пътищата, е оценено със слаба оценка. Как да се скриеш от такъв резултат и как да обвиниш някой друг? Скъсаха се да пускат поръчка след поръчка, последната е от тази седмица. За пътя през дефилето, който ще струва над милиард лева. А видиш ли ти, близо 40 на сто от българите са заявили в онова проучване, че пътищата са се влошили именно през последните години. Само остава по тях да турят табели с надпис "Изградено от правителство на ГЕРБ".

 

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1246

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 372

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 418

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 217

/ брой: 56