19 Март 2019вторник10:51 ч.

Безнадеждно

/ брой: 125

автор:Ростислава Иванова

visibility 735

България преживя поредния потоп. Десетки градове и села се наводниха от прелели реки и скъсани диги, стотици къщи и дворове потънаха във вода. След стихията навсякъде остана тиня, смрад и унищожение. За Божия гняв, изливал се цяла седмица върху греховната ни и изтерзана родина, разбира се, управляващите не са виновни. Дори самият Борисов неведнъж "смирено" и "скромно" е признавал, че не е Господ, та да оправи всички проблеми и да помогне на всички нуждаещи се. Нима! Ти да видиш! Щото напоследък оставаме с друго впечатление.
Да, Борисов не врътва кранчето на голямата вода от небето, но само от него и никой друг в държавата зависи да се вземат всички превантивни мерки, за да се ограничат пораженията за хората. А такива очевидно не се вземат, властта си остава с добрите намерения и хвърлените обещания още от потопа в село Бисер. Хората около Борисов са обръгнали във властта и знаят, че хората ще поплачат, ще понегодуват и попържат по адрес на властта и накрая ще забравят. И така до следващата година, когато пак ще ни залее като из ведро, ще потопи нови градове и села и същите около Борисов пак ще обещаят "мерки". Дежавю!
Така например любимката на премиера - Румяна Бъчварова, ни осветли вчера по една телевизия за поредния "пакет" с мерки, които ще ни предпазят от бъдещи наводнения. Бившата вътрешна министърка в кабинета "Борисов" 2, която за година успя "да оправи" и МВР, и очевидно, досущ като началника си, разбира от всичко и нищо, обясни надълго и нашироко как първо по надлежния бюрократичен ред ще се сформира работна група, която щяла да умува 3 месеца, за да изготви мерките. Те пък, както се досещате, се свеждат просто до почистване на речните корита от растителност. За този проблем обаче също само се говори от години, но нищо не се прави. За който не е в час по темата, да кажем, че за това не трябват ни експерти, ни работни групи от чиновници, нито ще отнеме 3 месеца. Достатъчно е Господин Борисов да си вдигне пръста и да разпореди навред да се изпратят бригади с работници, като развърже бюджета за поне едно смислено нещо. Ние, данъкоплатците, обещаваме, да не му четем конско, че е поизтръскал хазната, за да ни предпази от пороите. Ще му искаме обаче сметка как ни е похарчил парите, щото нищо чудно и оттук да отклонят средства. Тъй и тъй Баце обича да се разпорежда авторитарно като господар и да демонстрира как спасява всички, поне веднъж, белкем, канализира вродения недостатък за ползу роду.
Пък то от обяснението на Бъчварова излезе, че от 3 месеца насам трима министри готвели план за почистване на речните корита. Разбирай, юнският потоп май ги е изненадал. Че кога ли са го чакали? Дали през горещите и сухи месеци юли и август, когато ще ги изненадат и горските пожари. Отделно се питаме щом за теорията трябват цели 3 месеца, колко ли ще отнеме физическото почистване на толкова много реки, поточета и бари в страната? Че и пари се оказа, че нямало, щото пострадалите общини заявили 700 млн. лв. обезщетения за наводненията, а държавата предвидила само 70 млн. лв. Безнадеждно!

Слънце и дъжд се редуват днес

автор:Дума

visibility 26

Осъдиха бивш зам.-министър за източване на БДЖ

автор:Дума

visibility 27

Йончева призова за революция на доходите

автор:Дума

visibility 449

/ брой: 53

Фермери осъдиха БАБХ заради чумата

автор:Дума

visibility 190

/ брой: 53

Ще се плаща за роуминг при "Брекзит" без сделка

автор:Дума

visibility 129

/ брой: 53

Ако не даваш за входа, ще плащаш в общината

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 53

Били сме с eдни гърди пред Сърбия за завода на "Фолксваген"

автор:Дума

visibility 161

/ брой: 53

Холандия почита паметта на жертвите от Утрехт

автор:Дума

visibility 0

Заловиха стрелеца от Утрехт

автор:Дума

visibility 243

Шотландия подготвя нов референдум

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 53

Турчин застреля трима в Холандия

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 53

Наследство в ликвидация

автор:Велиана Христова

visibility 276

/ брой: 53

Време за губене

автор:Владимир Георгиев

visibility 174

/ брой: 53

Геополитиката на Мони Паси

visibility 295

/ брой: 53

Ах, колко "качествено" работи парламентът!

visibility 198

/ брой: 53