13 Ноември 2018вторник01:35 ч.

Безнадеждно

/ брой: 125

автор:Ростислава Иванова

visibility 453

България преживя поредния потоп. Десетки градове и села се наводниха от прелели реки и скъсани диги, стотици къщи и дворове потънаха във вода. След стихията навсякъде остана тиня, смрад и унищожение. За Божия гняв, изливал се цяла седмица върху греховната ни и изтерзана родина, разбира се, управляващите не са виновни. Дори самият Борисов неведнъж "смирено" и "скромно" е признавал, че не е Господ, та да оправи всички проблеми и да помогне на всички нуждаещи се. Нима! Ти да видиш! Щото напоследък оставаме с друго впечатление.
Да, Борисов не врътва кранчето на голямата вода от небето, но само от него и никой друг в държавата зависи да се вземат всички превантивни мерки, за да се ограничат пораженията за хората. А такива очевидно не се вземат, властта си остава с добрите намерения и хвърлените обещания още от потопа в село Бисер. Хората около Борисов са обръгнали във властта и знаят, че хората ще поплачат, ще понегодуват и попържат по адрес на властта и накрая ще забравят. И така до следващата година, когато пак ще ни залее като из ведро, ще потопи нови градове и села и същите около Борисов пак ще обещаят "мерки". Дежавю!
Така например любимката на премиера - Румяна Бъчварова, ни осветли вчера по една телевизия за поредния "пакет" с мерки, които ще ни предпазят от бъдещи наводнения. Бившата вътрешна министърка в кабинета "Борисов" 2, която за година успя "да оправи" и МВР, и очевидно, досущ като началника си, разбира от всичко и нищо, обясни надълго и нашироко как първо по надлежния бюрократичен ред ще се сформира работна група, която щяла да умува 3 месеца, за да изготви мерките. Те пък, както се досещате, се свеждат просто до почистване на речните корита от растителност. За този проблем обаче също само се говори от години, но нищо не се прави. За който не е в час по темата, да кажем, че за това не трябват ни експерти, ни работни групи от чиновници, нито ще отнеме 3 месеца. Достатъчно е Господин Борисов да си вдигне пръста и да разпореди навред да се изпратят бригади с работници, като развърже бюджета за поне едно смислено нещо. Ние, данъкоплатците, обещаваме, да не му четем конско, че е поизтръскал хазната, за да ни предпази от пороите. Ще му искаме обаче сметка как ни е похарчил парите, щото нищо чудно и оттук да отклонят средства. Тъй и тъй Баце обича да се разпорежда авторитарно като господар и да демонстрира как спасява всички, поне веднъж, белкем, канализира вродения недостатък за ползу роду.
Пък то от обяснението на Бъчварова излезе, че от 3 месеца насам трима министри готвели план за почистване на речните корита. Разбирай, юнският потоп май ги е изненадал. Че кога ли са го чакали? Дали през горещите и сухи месеци юли и август, когато ще ги изненадат и горските пожари. Отделно се питаме щом за теорията трябват цели 3 месеца, колко ли ще отнеме физическото почистване на толкова много реки, поточета и бари в страната? Че и пари се оказа, че нямало, щото пострадалите общини заявили 700 млн. лв. обезщетения за наводненията, а държавата предвидила само 70 млн. лв. Безнадеждно!

Поредна вечер на протести

автор:Дума

visibility 0

Антикорупционната комисия привиква Лозан Панов

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 220

Калин Калпакчиев оглави Съюза на съдиите

автор:Дума

visibility 42

/ брой: 220

Делото срещу Боршош тръгва след два месеца

автор:Дума

visibility 37

/ брой: 220

КАТ вдига двойно глобите

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 220

Горанов: Данъкът за колите ще скочи въпреки протестите

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 220

Очакват лоша реколта от зърно догодина

автор:Дума

visibility 53

/ брой: 220

Отварят процедури за еврофинансиране с 1,1 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 37

/ брой: 220

Ердоган: Ще продължим да работим за членство в ЕС

автор:Дума

visibility 31

/ брой: 220

Демократите засилват натиска върху Тръмп

автор:Дума

visibility 49

/ брой: 220

Кратки новини

автор:Дума

visibility 53

/ брой: 220

Македония коригира по преспански конституцията

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 220

Има едни специалисти антикомунисти...

visibility 141

/ брой: 220

Новият краен неолиберализъм

автор:Мирослав Попов

visibility 80

/ брой: 220

САЩ: Реквием за една левица

автор:

visibility 94

/ брой: 220

Датата

автор:

visibility 25

/ брой: 220