17 Декември 2018понеделник17:41 ч.

Дали не ни е малко?

/ брой: 125

автор:Мая Йовановска

visibility 504

Хората в най-бедната европейска държава с вчерашна дата бяха "зарадвани". Най-накрая след продължително увъртане КЕВР окончателно одобри новите цени на парното и тока, които дойдоха след разрешението на комисията газът да се увеличи с около 11%. И макар, че регулаторната комисия не уйдиса на "Булгаргаз", които искаха 18% скок, това ще е третото поред поскъпване на синьото гориво само от началото на годината, след като на 1 януари имаше повишение от 2,75%, а на 1 април - още едно от 4,82%. Това прави общо към 20 на сто повишение само за първата половина на годината, А дали тези 11 на сто ще са последни - предстои да разберем. Средното поскъпване на парното е 7,33%, но в Бургас например ще се радват на над 17% скок в цената, а в Плевен - над 15%. На този фон новите цени на тока с мед да ги намажеш - само малко над 2%. Впрочем на толкоз изчислява НСИ годишната инфлация спрямо май 2017-а - 2,6%. Сещаш ли се, клети българино, какво те чака в магазина след това поскъпване на газ, парно и ток... Шоково всички цени ще тръгнат нагоре - и на стоки, и на услуги.
Пак от вчера пенсионерите с най-ниски пенсии от 200 лв. бяха "зарадвани" с колосално увеличение от 7,60 лв. Но да не се тревожат, НСИ ще ги успокои с ниска инфлация, а пък властта ще ги "приспива" с приказки за великолепно проведеното наше европредседателство и тям подобни лафове, които няма да помогнат на българите да са си платят нито тока, нито парното, нито хляба.
За вчера имаше обявен протест срещу поскъпването пред сградата на КЕВР. Я имаше - я нямаше петдесетина души. Основно пенсионери и обичайните заподозрени, сред които и пророкът на бог Тангра Йоло Денев. Едни ще се посмеят, други ще цъкат с език и ще псуват в кухнята или във фотьойла пред телевизора и толкоз. Тези решения на КЕВР удрят по джоба всеки от нас, но не щем да протестираме. Дали не ни е малко?

Ботевград чества 125 години партийна организация

автор:Дума

visibility 0

11 млрд. евро годишно губи България заради корупция

автор:Дума

visibility 39

Запалиха колите на свидетели по "Суджукгейт"

автор:Дума

visibility 68

Благодариха с плакат на Борисов за новото трасе от АМ "Струма"

автор:Дума

visibility 124

77 млн. евро глоба за БЕХ заради монопол

автор:Дума

visibility 38

Българинът харчи една трета от доходите си за храна

автор:Дума

visibility 43

Протестиращи се опитаха да нахлуят в сградата на КЕВР

автор:Дума

visibility 157

Тръгва поръчката за нов газопровод за 2.8 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 342

/ брой: 244

Лавров: Порошенко готви провокация на границата с Русия

автор:Дума

visibility 78

Автобус се заби челно в стена, 44 ранени

автор:Дума

visibility 123

Взривиха бомба в гръцката телевизия "Скай"

автор:Дума

visibility 49

Фейлетонни щрихи на труда

visibility 147

/ брой: 244

Дълговите роби

visibility 224

/ брой: 244

Датата

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 244