26 Март 2019вторник23:23 ч.

Хем боли, хем - сърби

/ брой: 112

автор:Аида Паникян

visibility 1244

За пореден път Бащицата показа, че не знае какво точно иска, но го иска веднага. В понеделник вечер прие оставката на Бисер Петков, а 18 часа по-късно, от чужбина, му нареди да се връща на работа. Добра имитация на поведението на монарх самодържец: "Оставям го министъра да продължава да работи." Дотук изненади няма. Засега остава в мъгла отговорът на въпроса чии интереси е настъпил Петков. Или чии интереси настъпват родителите на деца с увреждания. Дали пък министърът не си остана самотник в това правителство, което не го подкрепи и в това ведомство, което май не го прие? Или просто исканата в понеделник оставка е трябвало да бъде завръзката по сценарий, който вече е бил разиграван от премиера: щом протестирате, напускам властта. После се купуват едни гласове оттук-оттам и хоп - пак във властта с "Ами аз си тръгнах, ама народът ме иска, ето избра ме!"
Само че този път залог на Бойко-Борисовите шашарми този път са деца с увреждания и техните семейства. Долен и гнусен трик за циментиране във властта. Но на кого ли му пука?
Премиерът си повтаря, че дал 80 млн. лв. повече тази година за социални услуги. Но не знае защо те не стигат. Така, както не знае защо прехвалените 407 млн. лв. в повече за здравеопазването не стигат. И когато се предлага едно разумно преразпределение, то не се приема, защото... очевидно ще бъдат накърнени нечии финансови интереси. Във всеки случай те не са на децата с увреждания.
Иначе цивилизоваността на едно управление не е в това да дава повече пари за здраве, социална политика и образование, а да създаде условия хората да се разболяват по-малко, а ако се разболеят, да получат адекватна помощ, а хората в неравностойно положение да живеят в условия, които ги карат да се чувстват пълноценни членове на обществото. А не да бъдат карани да смятат, че са навлеци, на които държавата подхвърля с досада милостиня и чака час по-скоро да се отърве от тях.

Предизборно разсрочват 45 милиона лева дългове

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 59

ГЕРБ превзе тотално Комисията за финансов надзор

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 59

Борчлии теглят нови кредити, за да покрият старите

автор:Дума

visibility 42

/ брой: 59

АПИ обяви търг за строителен надзор за 134 км от "Хемус"

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 59

Планета за еднократна употреба

visibility 54

/ брой: 59

Парламентът поема контрола над "Брекзит"

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 59

Америка прие закон срещу руския газ в ЕС

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 59

Заплашиха кметства в германски градове

автор:Дума

visibility 49

/ брой: 59