19 Ноември 2018понеделник08:10 ч.

Актуално

Христо от Търговище:

Докога мутри ще ни водят надолу

Уж всичко е наред в държавата, а на терминалите навалицата не стихва

/ брой: 102

автор:Лозан Такев

visibility 539

Едно видео от Норвегия обхожда социалните мрежи. Негов автор е 25-годишен наш сънародник от Търговище, който пита премиера какво ще направи, за да го върне в родината. Христо е прям и лаконичен, показва ни норвежкия си квартал, тихите спокойни улици, хубавата си лека кола (естествено "Мерцедес") и е категоричен, че поне засега няма как да се състои завръщането му в България, колкото и да се пише патриот.
Премиерът "Боко Тиквата" - извинете, определението е на автора на видеото - трети мандат управлява страната, прави се на мъжкар пред европейските началници, прави се на водещ за Западните Балкани, целува се с когото му падне ... Нека си се целува. Но дали сте видели някъде такива целувки и прегръдки? Както и да е. Това да е кусурът!
Та, Христо от Търговище, със завършено средно образование, пита докога мутри ще водят страната ни надолу, докога нашенци ще работят с дипломата си за висше образование за 2 лв. на час, а в Норвегия ще им дават 32 лв. за същото време и същата работа. Подобни питания за дъното имаше преди време и едно послушно момче на име Антон Тодоров, но сега е острието на ГЕРБ и показва отличните оценки на Борисов от Банкя. След катарзиса си Тодоров ходи с досиета и папки по телевизии и пред микрофони, за да хули всички останали. Даже говори за необикновената любов на премиера към книгите... Стоян Михайловски беше посъветвал да се пазим най-вече от хора, които са прочели само една книга през живота си.
Как да се върне българинът в отечеството си при подобна картина, при такава въпиюща несправедливост? Как да остави уюта на норвежките квартали, спокойствието, сигурността? Нищо, че не са част от ЕС и са им малко далечни евроатлантическите ценности. Как да се впусне отново в българската авантюра? Където все едно и също се твори. Протестираме срещу бомбардировките на НАТО в Белград, а преди това сме дали небето и въздушните коридори за това. Борисов се среща с Порошенко, за да хули Русия, а после отива в Москва, за да търси подкрепа за АЕЦ "Белене"!? Подкрепяме санкции срещу Русия, а се удряме в гърдите и продължаваме да тръбим: "Никога против Русия!" Какво балканско двуличие, каква неблагодарност!
Идат нови избори за евродепутати, за местна власт. И отново ще хукнат да ни убеждават колко сме стабилни в Европа и на Балканите, колко правилна е посоката на управляващите, колко добро европредседателство сме направили. А на терминалите, странно защо, навалицата не намалява. Кога и как ще се завръщат тези хора - има ли кой да предскаже? Има ли кой да обещае? Поне сега, преди изборите. Дали ще трябва да забравим видеото на Христо Желев от Търговище, пардон, от Норвегия?

Утре става ясна съдбата на коалицията

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 224

Предстоящо

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 224

2000 униформени бяха на пост

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 224

За Цветанов оставката на Симеонов заздравявала властта

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 224

България е в топ 5 на страните с най-висока инфлация в ЕС

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 224

Пускат в продажба е-винетките от 17 декември

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 224

Борисов иска 20% от гръцкия терминал за газ

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 224

Въглища и дърва вече с опаковки и етикети

автор:Дума

visibility 42

/ брой: 224

Лавров: Газ през България само с гаранции от ЕС

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 224

Шрьодер иска нови съюзници на Берлин

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 224

Кратки новини

автор:Дума

visibility 49

/ брой: 224

Чехите протестират срещу премиера Бабиш

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 224

И докога ще продължава това чудо?

автор:Петра Ташева

visibility 62

/ брой: 224

Думи за Велко Вълканов

автор:Методи Георгиев

visibility 95

/ брой: 224

Пациентите мрат, министърът вика: По стандарт е!

автор:Аида Паникян

visibility 134

/ брой: 224

С бюджет 2019 кабинетът нарушава Конституцията

автор:Велиана Христова

visibility 63

/ брой: 224